12
okt
09

Agenda: Trompettist Philip Harper (USA) in Sunday Afternoon Jazz 18 oktober,2009

Jazzvrienden, ik ontving het volgende bericht van Bob Rigter:

PHILIP HARPER – BOB RIGTER QUINTET IN SUNDAY AFTERNOON JAZZ

Op zondagmiddag 18 oktober is het Philip Harper – Bob Rigter Quintet te beluisteren in Sunday Afternoon Jazz. Philip Harper is een van de grote trompettisten uit de Amerikaanse jazz en maakte deel uit van Art Blakey’s Jazz Messengers. Tenorsaxofonist Bob Rigter heeft nationaal en internationaal een lange staat van dienst. De ritmesectie bestaat uit Han van der Rhee piano, Vincent Kuiper contrabas en Rob Engels drums. Het kwintet speelt melodische swingende jazz recht uit het hart. Het repertoire bestaat uit met zorg geselecteerde standards, mooie ballads en uiteraard een aantal Jazz Messengers stukken.

De wederzijdse waardering van Philip Harper en Bob Rigter was aanleiding tot een memorabel kwintetoptreden  in  maart 2009. Al vanaf het eerste stuk was er een onmiskenbare chemie tussen de blazers, ondersteund door de ritmesectie van het Bob Rigter Kwartet. Het optreden werd een heerlijk feestje voor musici en publiek en het ontstaan van het Philip Harper – Bob Rigter Quintet was daarmee beklonken.

Philip Harper (1965) is een fascinerend trompettist. Naast zijn mooie trompetspel laat hij zich als vocalist horen. Bij een leuk Louis Jordan stuk als ‘How bout That!’ betrekt hij ook het publiek bij het feestje. Harper groeide op in Atlanta en kreeg op zijn tiende zijn eerste trompet. Na zijn middelbare school nam hij een vliegtuig naar New York. Daar speelde hij meteen met grote namen als Betty Carter, Jimmy McGriff, Etta Jones, Bill Cosby, Cedar Walton en ‘Sweets’ Edison. Veel muziekrecensenten zetten hem bovenaan de polls voor de beste jazztrompettist. Van 1986 – 1988 maakte Philip deel uit van Art Blakey’s Jazz Messengers. Daarna formeerde hij met zijn broer Winard het sextet The Harper Brothers, waarmee hij de hele wereld afreisde. Philip Harper maakt ook deel uit van de fameuze Mingus Big Band. In 2008/2009 trad hij op in o.a. Frankrijk, Spanje, Italië, Croatië, Macedonië, Ierland en Duitsland.
Sunday Afternoon Jazz is te vinden in De Heeren van Noortwyck, Quarles van Uffordstraat 103 te Noordwijk. Aanvang 16:00 uur. Toegang vrij.

Philip Harper


0 Responses to “Agenda: Trompettist Philip Harper (USA) in Sunday Afternoon Jazz 18 oktober,2009”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: