21
okt
09

Dinner Jazz: Michiel Borstlap in Restaurant Sophia.

Zondag 3 oktober met Bob Sr. naar Restaurant Sophia aan de Amstelveenseweg in Amsterdam geweest om naar Michiel Borstlap’s JamSessions te gaan luisteren.

Het pand waarin Sophia is gevestigd ken ik zeer goed. Ruim 28 jaar woonde ik in de Zeilstraat, dat is pal om de hoek van Sophia. We kwamen daar wonen in 1951 en toen was het een heel andere buurt dan nu. In het pand zat toen een bruinig cafe-restaurant met de naam “Neutraal”. Het diende tevens als examenpunt van het CBR, waar de examinatoren hun kandidaten ontvingen en daarvandaan vertrokken voor de examenrit in de auto.

Ergens in de jaren zestig ging “Neutraal” eruit en werd vervangen door een dancing (dat heette toen nog geen disco) in die typische zestigerjaren inrichting met paarse lampen en visnetten aan het plafond. Het heette de “S.O.S” Ik was inmiddels een tiener en kwam er wel eens. Het heeft er een paar jaar gezeten en toen kwam er de onvermijdelijke Chinees in waarvan ik de naam eigenlijk nooit geweten heb. Goeie Chinees, goede afhaler ook.

Een jaar of wat geleden is het overgenomen door de HME Group en topkok Ron Blauw zwaait er de culinaire scepter. Het ziet er binnen fantastisch mooi uit en het eten schijnt ook goed te zijn. Columnist Johannes van Dam gaf het een 8.5 en dat is niet slecht. Een paar weken later ben ik er ’s avonds nog wat met mijn vrouw gaan drinken en wat dan opvalt is de gigantische bar van Onyx die geheel van binnen verlicht is.

We kwamen die zondag binnen rond een uur of half zes en het was tjokvol, Dik Voormekaar zou zeggen “nokkie nokkie”. Vol met goed geklede mannen en vrouwen, een hoog yuppen gehalte. Geen wonder, achter de Sophia bevindt zich de buurt die wij vroeger “de lanen” noemden en daar wonen mensen als van Basten en Cruyff, notarissen, doktoren en veel andere “nouveau riche”, allemaal aangeschurkt tegen het Vondelpark in zeer riante panden met zeer riante auto’s voor de portalen (ze hebben daar geen deuren).Verder goede bediening, prima sfeer.

Maar muzikaal gezien viel het tegen. Op de eerste plaats is het moeilijk iets te zien van de musici, ze zitten op een soort verhoging in de hoek maar doordat het zo vol zit kom je amper in de buurt. Op de tweede plaats speelde het trio van Michiel ik denk iets als Funk of zo, in ieder geval niet de jazz waar ik voor kwam. De zang werd verzorgd door Edsilia Rombley, een dijk van een zangeres maar niet mijn smaak. Er werd wel op hoog niveau gemusiceerd, met name de drummer (geen idee wie het was) speelde een indrukwekkende solo.

Ondertussen werd er volop gegeten in het restaurant gedeelte en konden zelfs een aantal mensen op het prachtige terras zitten, want het was prima weer.

Hopelijk volgende keer beter, op 25 oktober komt het Frits Landesbergen kwintet, meer mijn cup of tea.

Voor meer informatie www.restaurantsophia.nl. ieder zondag jamsessie van 17.00 tot 20.00

Restaurant Sophia

Restaurant Sophia


0 Responses to “Dinner Jazz: Michiel Borstlap in Restaurant Sophia.”



  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: