08
nov
09

JazzTrio JazzTraffic:” The Good Life” van Sacha Distel”

album-duets-an-american-classic

Cover Tony Bennetts CD “Duets”

In 2006 vierde Tony Bennett zijn 80e verjaardag met het uitbrengen van de CD “Duets”, waarin hij zijn bekende nummers in duet zingt met beroemdheden waaronder Barbra Streisand, Paul McCartney, Diane Krall e.v.a. Dit in navolging van Sinatra die jaren eerder ook twee ‘Duets” CD’s had uitgebracht.

Als Tony Bennett liefhebber had ik de CD uiteraard snel in huis. Er was een nummer in het bijzonder dat mij opviel. Het heet “The Good Life” geschreven door de Franse jazzgitarist en zanger Sacha Distel. Een mooi melodieus nummer, op de CD gezongen door Tony in duet met Billy Joel. Ik kende het niet maar was vastbesloten het zelf te gaan zingen met het trio.

Het nummer was zoals gezegd geschreven door Sacha Distel, die het in 1960 opnam onder de Franse titel “La Belle Vie”. Mooie, wat cynische tekst die later werd aangevuld met een goede Engelse vertaling. Sacha Distel was een van de weinige Franse musici het het ver heeft gebracht in de jazzwereld en alleen met Henri Salvadore in de “Dictionaire du Jazz”  wordt vermeldt. Ook had hij in 1963 een stormachtige en breed gepubliceeerde romance met Brigitte Bardot.

Terug naar de Good Life. Tijdens een opname sessie op locatie in Badhoevedorp in Januari 2008 hebben we het nummer opgenomen voor promotiedoeleinden op de JazzTraffic Trio website. De kwaliteit van de opname houdt niet over maar de sfeer van de compositie komt er wonderwel goed uit. En we kregen heel enthousiaste reacties van het publiek.

Ongeveer vijf maanden later werd ik gebeld door de redactie van het KRO radio programma “Cafe Kooymans” of we met “The Good Life” mee wilden werken aan het programma. Natuurlijk wilden we dat. Er zou eerste een telefonisch interview zijn met mij, waarna het nummer gedraaid zou worden. Zo is het gegaan en ik was best tevreden dat we zo kort na de oprichting van het trio al op de radio te horen waren.

Ergens diezelfde middag ging de telefoon na de uitzending. Ik kreeg mevrouw Elly Neyndorff aan de lijn, een mij toen onbekende dame. Ze had via de KRO en zelfs MAX onze site en daardoor telefoonmummer gevonden. Ze belde om te zeggen dat ze het een heel mooi nummer vond, “muziek die je niet meer hoort en niet meer wordt gemaakt”. Dat hoor je als musicus natuurlijk graag en Elly en haar man zijn daarna nog bij een aantal optredens van ons geweest. Helaas zie ik ze de laatste tijd niet meer.

Maar wat nog leuker is,  als we het nummer inzetten bij een optreden, het publiek  spontaan begint te klappen als feest der herkenning. Op zo’n moment komt die waardering helemaal te pas en werkt natuurlijk zeer inspererend. Ik denk dat het nummer vooral bij vijftigplussers goed aanslaat.

De promotie opname van “The Good Life” staat niet meer op de JazzTraffic Trio website, maar kunt u  vinden door op onderstaande link te klikken. De bezetting was toen met Paul Mooren op piano, Arnold Olfers op basgitaar en Bob van Eekhout zang en drums.

05 Track 05 “The Good Life” in een uitvoering van The JazzTraffic Trio.

En als altijd wordt uw reactie  zeer op prijs gesteld. Hier volgt een foto van de hand van Erwin Wittenberg. De cover van de Promo CD is gemaakt tijdens een optreden in JazzClub “Langs de Lijn” in Bussum.

Tony Bennett’s “Duets, An American Classic”, Sony BMG/ EU 82876809792

Voorkant CD Arnold Proof

Cover Promo CD “The Rehoboth sessions” 2008.

Distel en Bardot

Sacha Distel en Brigitte Bardot

 


0 Responses to “JazzTrio JazzTraffic:” The Good Life” van Sacha Distel””  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: