10
nov
09

Agenda: Nieuwe CD Colette Wickenhagen: “Just Friends Jammin'”

 

colette-en-bob

Colette, Bob en de CD

 

Als je aan Colette Wickenhagen vraagt wat haar professie is,  zal ze binnen een split second antwoorden: “Jazz zangeres”. Ik vind dat ze zich daarmee tekort doet. Eigenlijk veel te kort doet. Ik zou zeggen: “Natuurlijk, je bent een jazz zangeres en een goeie ook, maar voor mij ben je ook een entertainer”. Colette maakt van 1+1 = 3

Simpel gezegd, er is een verschil tussen een nummer zingen en een nummer “brengen”. Gisteravond (9 november) was ik getuige van Colette’s gaven op dat gebied tijdens de presentatie van haar nieuwe CD ” Just Friends Jammin”. Omringd door een stel puike muzikanten van naam en faam, bracht ze live een aantal nummers van haar nieuwe CD in een  stampvol Cafe CineTone in Amsterdam op de Duivendrechtsekade.

Na afloop op de weg terug naar huis dacht ik na over hoe ik dat “brengen” zou formuleren in dit stuk. De inspiratie kwam direct: “het vermogen om als zangeres de muziek, de musici, het publiek en zichzelf met elkaar te verbinden”. Dat, jazzvrienden, is waar het om gaat in de muziek, welke muziek dan ook. Ik ga Colette niet vergelijken met andere zangeressen (vergelijken mag ik sowieso niet meer van pianist Bert van den Brink, zie zijn mooie commentaar op mijn recensie over zijn Reflections CD) en dat hoeft ook niet. Maar ik denk dat het niet veel voorkomt dat een zangeres deze skills zo formidabel, letterlijk en figuurlijk, voor het voetlicht brengt.

De presentatie was een feest, met enthousiaste en geinspireerde musici, dito publiek en natuurlijk Colette (en haar partner en kids !) als stralend middelpunt. Als goed geolied familiebedrijf deed ma Wickenhagen het frontwerk, pa de PR en de kids aan de kassa. De musici die toch niet vaak met elkaar spelen in deze samenstelling, maakten er een geweldige sessie van. Met als technische hoogstandjes de solo’s van de musici en het feit dat tijdens “How long has this been going on” naadloos van een 4/4 naar een 3/4 maat en terug werd geschakeld. Klasse en een voorbeeld hoe goed de musici op dreef waren in samenspel en creativiteit.

Zonder iemand van de musici te kort te doen, het optreden van violist Michael Gustorff was een verassing. Lang hebben we in Nederland sinds de dagen van Frans Poptie niet zo’n goede jazzviolist gezien. Swingen op een viool blijft een uitzonderlijke bezigheid.

En dan de CD, ik ga niets analyseren. Gewoon ondergaan en genieten, op weg naar het werk, naar huis, ’s avonds bij het eten, laat op de bank, tijdens het aardappelen schillen, voor het naar bed gaan, in bed tijdens het zondagochtend ontbijt, ik doe maar wat suggesties. Want dit is is geen jazz alleen, dit is “ENTERTAINMENT !” Kortom, we staan er mee op en we gaan er mee naar bed.

Wij hebben met ons Trio JazzTraffic het genoegen met Colette op te treden. Op 22 november a.s. kunt U ons en Colette aan het werk zien in Grand Cafe Sjapo, Diamantlaan 2, Hoofddorp. We beginnen om 17.00 uur, Colette treedt op vanaf 18.000 uur. Bezetting: Hans Heinhuis (piano), Hans de Groot (contrabas) en Bob van Eekhout (drums). Toegang gratis.

De CD kunt u bestellen via www.colettewickenhagen.nl

Colette Wickenhagen: “Just Friends Jammin’ “, CG 552, met Rinus Groeneveld, Saskia Laroo, Michael Gustorff, Frits Kaatee, Clous van Mechelen, Hans Kwakkernaat, Ben  Schroder en Wiro Mahieu.

Colette 1Colette en Saskia 2Colette 3Colette 2
Ben SchroderBassist George van Dijl


0 Responses to “Agenda: Nieuwe CD Colette Wickenhagen: “Just Friends Jammin'””  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: