03
mrt
10

Agenda: Het JazzTraffic Trio in “The Colonel” in Hoofddorp.

Aanstaande zaterdag 6 maart spelen we met het trio in Restaurant “The Colonel” in Hoofddorp. Het is voor de eerste keer dat we in de eigen regio spelen met de nieuwe bezetting, met Hans Heinhuis op piano, Hans de Groot op contrabas en ondergetekende op drums. The Colonel is een voortreffelijk restaurant en het belooft een mooie avond te worden. Wij gaan  repertoire spelen uit het American Songbook, met veel werk deze keer van George  Gershwin en natuurlijk zwoele bossa’s van Jobim en swingend Latijns-Amerikaans repertoire. De toegang is gratis en reserveren is gewenst op 023- 5575540.

Hier de bio’s van de musici:

•Pianist Hans Heinhuis was in zijn werkzame leven in dienst bij de NOS, afdeling Lichte Muziek. Op zijn 10e begon hij met pianoles en studeerde bij o.a.Henk Elkerbout en Rob van Kreeveld en studeert nog steeds tot de dag van vandaag. Zelf was Hans ook actief als pianoleraar van o.a. Michiel Borstlap. Hij had zijn eigen Dixielandorkest “West Coast Jazzband” en speelde in de “Cosy Corner Street Paraders”. Tegenwoordig is hij vaste pianist bij een aantal bigbands, zoals het Utrechts Jazz Orkest (UJO), de V.S.O.P. Big Band en The Ramblers.

•Bassist Hans de Groot toerde ruim dertig jaar het land door met pianist, arrangeur en zanger Corneel Einmahl, alias Jimmy Once. In die combinatie speelde hij o.a. met Ad van den Hoed, Harry Verbeke en Peter Nieuwerf. Als fervent Dixieland liefhebber speelde hij vele jaren in Jazzgazz, een van de oudste jazzorkesten van Nederland. Hans is vaste bassist van het Utrechts Jazz Orkest (UJO) met welke bigband hij o.a het MeerJazz Concours in Hoofddorp won en op het North Sea Jazz Festival optrad.

•Drummer Bob van Eekhout leerde op achtjarige leeftijd drummen van zijn vader Bob Sr. die beroepsmusicus en drummer was bij o.a. de orkesten van Johnny Meijer, Eddy Sanchez en Eddy Christiani. Tot zijn 18e speelde en studeerde Bob Jr. slagwerk maar ging niet de muziek in en koos voor een carriere in de IT. Sinds 2008 heeft hij zijn oude liefde weer opgepakt en studeert slagwerk bij Rob van den Oever. Hij richtte in 2008 het JazzTraffic Trio op en doet het management van het trio en was te beluisteren op het Jazz Below the Sea Festival in Almere en het MeerJazz Festival in Hoofddorp.


0 Responses to “Agenda: Het JazzTraffic Trio in “The Colonel” in Hoofddorp.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: