10
mrt
10

Peter Beets bij Rooie Kees in Burgerveen

Je vindt er geen aankondigingen van op zijn concertagenda, maar gisteravond was Peter Beets weer informeel aan het werk in Cafe Ruimzicht van “Rooie Kees”  in Burgerveen. Informeel want hij speelt in deze kroeg langs de Ringvaart wel met enige regelmaat, maar als hij een betaalde schnabbel heeft dan speelt iemand anders.

Hij speelt daar zuiver voor zijn plezier met zijn naaste muzikale maten en meestal voor een heel klein publiek, althans voor zijn doen. Hij werd deze keer vergezeld door bassist Ruud Jacobs en drummer Ben Schroeder. Later op de avond kwam meestergitarist Martijn van Iterson ook nog even langs. Er was natuurlijk een geweldige sfeer met dergelijke topmusici en een zeer klein publiek van liefhebbers. Prachtige standards kwamen langs en alsof het zijn eerste publieke optreden gold speelde hij weer de sterren van de hemel.

In dit kleine cafe zit je met je neus bovenop de muzikanten en dat geeft een zeer nauw contact tussen musici en publiek. Deze toppers zijn zo bezeten van hun muziek dat ze ook in deze omgeving voor de volle 100% musiceren. Dat is pure liefde voor hun instrument en de muziek. Het was een genot om te kijken naar de senior van het stel, de inmiddels dikke zeventiger Ruud Jacobs die als vanouds met prachtige noten de bodem legde voor het energieke spel van Peter. Ook drummer Ben Schroeder was goed op dreef en speelde op een klein drumsetje prima soli en swingende ritmes.

Peter had ook zijn (denk ik) vriendin meegenomen, een goed uitziende Oost-Europese jongedame die ook nog als zangeres aantrad en, alhoewel niet alles even zuiver en goed getimed, best wel aardig zangwerk leverde. Maar daar moet nog wel het een en ander aan gesleuteld worden. Dat laten we maar aan Peter over.

Vervolgens kwam een zanger van onbekende signatuur naar voren, naar later bleek een kennis van Ruud Jacobs. Het zingen was niet best maar wel enthousiast en gezellig. En daar gaat op deze avonden om. Toen voegde Martijn zich bij het gezelschap en werd er op topniveau gemusiceerd, ongedwongen en spontaan. De hele ongedwongen sfeer van deze avonden is best uniek te noemen. Zo herinner ik mij een optreden van Peter c.s. vorig jaar bij Rooie Kees waar hij tot mijn stomme verbazing de hele avond achter een krakkemikkig drumsetje plaatsnam. Drumtechnisch was het niet om aan te zien maar ook hier swingde de man dat het een lieve lust was. Heel bijzonder was het en het schijnt dat hij ook nog verdienstelijk aan de bas plukt. Je hebt nu eenmaal mensen die alles mee schijnen te hebben

Kortom, het was weer een topavond en om 12.32 precies (geklokt door Peter op zijn mobiel) was het einde daar en geinspireerd ging iedereen weer naar huis. A.s dinsdagavond 16 maart ga ik Peter Beets weer bekijken want dan presenteert hij in Paradiso in Amsterdam de CD die hij maakte met het Jazz Orchestre of the Concertgebouw met zijn eigen composities. Dat wordt weer een groot muzikaal feest.


0 Responses to “Peter Beets bij Rooie Kees in Burgerveen”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: