13
mrt
10

Jazz Repertoire: Bert’s Bytes

Jazzvrienden, enige tijd geleden schreef ik op deze blog een recensie voor de Drummer’s Hoek over de CD “Reflections” van pianist Bert van den Brink. Dat stuk schreef ik met name omdat de door mij zeer bewonderde drummer Hans van Oosterhout meedeed.

Het leverde een positieve reactie  van Bert himself op en dat was natuurlijk leuk want zo kom je met mensen in contact. Bert was alleen “not amused” dat ik een verschil in muzikale benadering constateerde tussen hem en de door mij eveneens zeer gewaardeerde pianist Peter Beets. Dat was overigens niet bedoeld als “wie is beter als wie”. Maar goed, Bert blijkt wat gevoelig op dat punt.

Enniewee, sindsdien ben ik door Bert ongevraagd toegevoegd aan zijn regelmatige mailing “Internetconcert Bert’s Bytes” en jazzvrienden, zeer tot mijn genoegen. Bert zet, wekelijks naar ik meen, een eigen opname van alleen piano op zijn site onder de titel “Bert’s Bytes”. En persoonlijk vind ik dat juweeltjes. Ik weet niet waarom ik het vind maar de man heeft zo’n aparte stijl en timing dat je elke keer weer denkt, waar haalt-ie het vandaan.

Vandaar dat ik iedereen mag aanraden regelmatig naar deze miniconcertjes te luisteren. Check out www.bertvandenbrink.com en treedt toe tot de wondere wereld van deze topmuzikant. Ik denk dat je je ook kunt aanmelden. In ieder geval krijg je dan de volgende mails:

Quote:

Geachte geadresseerden,
Had ik me toch even vergist!
De uitzendingen op radio zijn namelijk op 14 en 21 maart om 21:02 met de
titel “de mening van 6”
Deze keer speel ik weer eens een lekkere jazz standard.
Titel: Tangerine
Link: http://www.bertvandenbrink.com/bertsbytes/concert.mp3
Uitschrijven: Mail naar info@bertvandenbrink.com
U kunt het concert ook beluisteren op:
www.bertvandenbrink.com
Ga naar Bert’s bytes en klik op concert. Een concert blijft een week op de
site staan en wordt dan vervangen door het nieuwe concert.
Bert van den Brink

Unquote”


0 Responses to “Jazz Repertoire: Bert’s Bytes”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: