21
mrt
10

JazzTraffic Trio swingt in Westerliefde Amsterdam.

Jazz Trio JazzTraffic in Westerliefde

Gisteren speelden we op een bruiloftsfeest in een zeer markante locatie, namelijk in Westerliefde, op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Als gast hadden we tenorsaxofonist Kurt Schwab van o.a. Berkhout’s Swing Orchestre.

We speelden voor een zeer enthousiast publiek dat al snel de dansvloer had gevonden, uiteraard na “inwijding” door het bruidspaar.We gingen er direct tegenaan met bekende stukken als “Jumpin on the Woodside” van Count Basie en het swingende “Take the A-Train” van Duke Ellington. Zeker als we overgingen op blues, Latin en bossanova repertoire kwam het publiek gezellig de vloer op. Dat werkt voor musici altijd inspirerend en het verhoogde ook onze feestvreugde.

Over Westerliefde gesproken, een heel bijzondere locatie. Het bevindt zich op het terrein van de Westergasfabriek die daar door de gemeente Amsterdam in 1883 was neergezet. Het werd indertijd gebruikt als productielocatie van steenkoolgas voor de Amsterdamse stadsverlichting. Met de komst van de Slochterse gasbel werd de fabriek in de jaren zestig van de vorige eeuw gesloten.

Gelukkig werd het tot Rijksmomument verklaard en dat betekende de redding voor de prachtige gebouwen die er nog staan. Ik ben over het terrein gelopen en zag zulke historische gebouwen als het Ketelhuis en het voormalige Transformatorhuis, waarin nu Westerliefde is gevestigd. In die al die oude gebouwen vinden nu culturele manifestaties plaats en zit er goede horeca. Tevens is het aangrenzende Westerpark uitgebreid, wat de gemeente ter compensatie van het fabrieksterrein had neergezet.Treffend waren ook twee mooie woningen op het terrein, de zogenaamde “bazenwoningen”.

Een prima locatie voor je huwelijksfeest, 25 jarige bruiloft, of surpriseparty. En als het even kan, met onze muziek erbij natuurlijk. Hier vast een voorproefje van onze muziek – klik op de titel La Sitiera om af te luisteren.

La Sitiera – The JazzTraffic Trio –

Zie voor de gratis streaming van onze CD “Jazz From The Night Before”  de site van JazzTraffic.

 


0 Responses to “JazzTraffic Trio swingt in Westerliefde Amsterdam.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: