31
mrt
10

Jazz Orkesten: Martijn van Iterson in Maal3 te Bovenkerk

Ja jazzvrienden, gisteren ten tweede male deze nieuwe zaak bezocht. Het was andere koek dan vorige week, want het was stampovol deze keer. Het bleek een bijzondere avond want de eigenaar zou om 00.00 uur jarig zijn. Voor die tijd was ik al weg maar ik neem aan dat dit in goede gezondheid gelukt is.

Zoals aangekondigd speelde vanavond gitarist Martijn van Iterson met Ben Schroeder op drums. Good Old Ruud Jacobs was verhinderd en was vervangen door een mij onbekende bassist. Sorry, hij werd wel voorgesteld maar dat was onverstaanbaar. Niet geheel tot mijn verassing nam Peter Beets plaats achter de piano. Hij was aangekondigd als mystery guest maar ik had al het heel sterke vermoeden dat PB zou opdraven. Hij is tenslotte dikke mik met van Iterson die door hem regelmatig als “de beste gitarist ter wereld” wordt aangekondigd.

Het werd weer een avond op topniveau met deze keer van Iterson als het muzikale middelpunt. Met ogenschijnlijk speels gemak speelt deze virtuoos inderdaad met grote muzikaliteit en superieure techniek geweldige jazzmuziek. Het was zo goed dat dit en plein publiek van PB de opmerking ontlokte “ik heb niet het idee dat ik schitter vanavond maar met deze musici om me heen kan dat ook niet anders” Waarvan acte en een les in nederigheid van deze grote meester. Die overigens zelf weer geweldig swingde maar inderdaad niet op dreef was zoals anders.

Een vermelding verdiend ook hier drummer Ben Schroeder. Hij speelt zeer geconcentreerd en demonstreert zeer muzikaal en geinspireerd spel. Originele solo’s, ook een solo met de handen gespeeld, goed communicerend met de solisten, strak en swingend all the way. Ben is inmiddels 56 maar schijnt nu pas ontdekt te worden, alhoewel hij ook al een jaar of twintig bezig is schat ik.

De bassist tenslotte, mocht er ook zijn. Met een opvallend soepele techniek speelde hij de zeer snelle nummers (wat John Engels een “jezustempo” noemt) met speels gemak en legde een uitstekende basis voor de standards die langs kwamen zoals Body & Soul, Have you met Miss Jones ? en Seven steps to heaven.

Het publiek lijkt de weg naar Maal3 gevonden te hebben (veel senioren overigens) en laten we hopen dat dit zo blijft. De eigenaar kondigde aan ook met vocalisten te gaan werken, dus hou het in de gaten.


0 Responses to “Jazz Orkesten: Martijn van Iterson in Maal3 te Bovenkerk”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: