25
sep
10

Broadway Musicals (11): Jubilee

In het nieuwe programma “Swingin’ Musicals’ van het jazztrio JazzTraffic en jazzvocaliste Colette Wickenhagen besteden we aandacht aan de musical “Jubilee” . We brengen de Cole Porter compositie “Just one of those things”. Voor meer informatie over dit programma raadpleeg https://bobvaneekhout.wordpress.com/category/jazztraffic-trio/ op dit blog.

Colette & The JazzTraffic Trio

Colette – Just one of those Things – Hier een opname van dit nummer van Colette’s CD “Just Friends Jammin !”

Genietend van het rijke leven ging componist en tekstdichter Cole Porter weer eens op wereldreis, die deze keer vijf maanden zou duren. Hij werd vergezeld door zijn vrouw Linda en schrijver Moss Hart. Oorspronkelijk zou een nieuwe musical in Marokko worden geschreven maar Porter stond erop om dat op een wereldcruise te doen. Aangezien hij en zijn vrouw Linda ” rich rich” waren was dat geen probleem.

Het eindproduct was de musical “Jubilee” die op 12 Oktober 1935 op Broadway in premiere ging. Het scenario was gebaseerd op het idee dat in Engeland een opstand was uitgebroken en de koninklijke familie werd verjaagd. Maar die familie vermaakte zich opperbest en incognito konden ze de dingen doen die ze anders nooit konden doen: “just one of those things, just one of those crazy things”

Hieronder een filmpje van Michael Buble van een ander  nummer uit de musical: “Begin the Beguine” dat door werkelijk talloze artiesten is opgenomen. Wederom een staaltje vakmanschap van Cole Porter, zowel muziek als tekst door hem geschreven. Buble brengt het in een straight 4/4 maat maar eigenlijk verdient het nummer een meer Latin tintje. In 1939 bracht Artie Shaw een single uit van dit nummer dat maar liefst 6.500 000 exemplaren verkocht, een uniek record voor die tijd.


0 Responses to “Broadway Musicals (11): Jubilee”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: