06
okt
10

Folkert Oosterbeek Trio & Tineke Postma in Maal 3 Jazzclub

Jazzvrienden en vriendinnen, een paar jaar geleden was ik bij een concert van the Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Even goed als opvallend was een vrouwelijke altist in de saxgroep. Ik vond haar steengoed maar ben vergeten wie het was. Ik denk toch Tineke Postma ?

Enniewee, dit trio,waarvan we pianist Folkert en drummer Felix vorige keer gezien hebben in Maal 3 in de formatie Bruut, swingt geweldig. Op naar Maal 3 jongelui ! Hierbij de bio die ik ontving van coordinator Henk Brinkman:

“Op dinsdag 12 oktober vanaf 20:00 uur is de tot een gezellige wekelijke Jazzclub omgetoverde sfeervolle ruimte van het gastvrije Maal 3 etablissement, de top ontmoetingsplaats voor en met het Folkert Oosterbeek Trio en de getalenteerde Tineke Postma op saxofoons.

Al eerder zette hammondorganist Folkert en zijn andere formatie Bruut met frisse Boogaloo, eigen werk en standards succesvol in Bovenkerk de tent behoorlijk op zijn kop. Van het optreden met Folkert nu op piano in combinatie met special guest Tineke Postma, mag ook veel verwacht worden. De in Friesland geboren, maar intussen Amsterdamse musicus/componist heeft inmiddels wereldwijd in meer dan 20 landen een geweldige live reputatie opgebouwd.

Zeer recent deed ze een aantal grote concerten met een Amerikaanse superformatie met louter vrouwelijke topmusici onder de naam Mosaic op het grote Tokyo festival en in de Blue Note Jazz Club in Japan. Het was alweer haar vierde bezoek aan het land van de rijzende zon. Als enige Europese muzikant ooit, wordt ze inmiddels worldwide vertegenwoordigt door een van de grootste Amerikaanse Agency’s t.w. IMN.

Foto Merlijn Doomernik

Dit jaar is haar meest recente  CD “The Traveller” genomineerd voor de prestigieuze Edison. Op 14 october a.s. wordt de winnaar bekend gemaakt.Twee dagen daarvoor kan het Amstelveense publiek een naar verwachting hoogstaand optreden meemaken van deze bijzondere gelegenheidscombinatie. Hierbij zal het repertoire zeer waarschijnlijk bestaan uit eigen werk van de jonge talentvolle Folkert en Tineke, met daarnaast enkele standards, een vleugje Be-Bop met op drums Felix Schlarman en als bassist Cord Heineking. Kortom een spectaculaire avond met voor iedereen veel te beleven in Bovenkerk aan de Noordammerlaan 42/44. En als de muziek hongerig maakt, dan is lekker eten er ook mogelijk, voor of tijdens het concert. Hierdoor ontstaat een unieke ambiance, die je alleen in de prestigieuze jazzclubs van New York en London aantreft, maar dus nu dus elke dinsdagavond in Amstelveen met als prettige bijkomstigheid dat de toegang hier nog steeds gratis is! “


0 Responses to “Folkert Oosterbeek Trio & Tineke Postma in Maal 3 Jazzclub”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: