15
okt
10

Broadway Musicals (15): Babes in Arms en Johnny One Note.

In het programma “Swingin’ Musicals’ van het jazztrio JazzTraffic en jazzvocaliste Colette Wickenhagen besteden we aandacht aan de musical “Babes in Arms” . We brengen de Richard Rogers en Lorenz Hart compositie “The Lady is a Tramp”. Voor meer informatie over dit programma raadpleeg https://bobvaneekhout.wordpress.com/category/jazztraffic-trio/op dit blog.

Omdat deze musical zulke prachtige muziek voortbracht nog maar een aflevering hierover. Met “My Funny Valentine” hadden Rodgers en Hart al een meesterstuk geschreven meer er zat nog meer geniale muziek in deze productie. Luister eerst eens naar deze originele versie van hoofdrolspeelster Wynn Murray 1937:

Het nummer leent zich qua structuur niet zo goed voor een jazzuitvoering. Misschien zijn die er wel maar dan heel spaarzaam vermoed ik. De geniale tekst van Lorenz Hart vraagt veel van de vocalist. De tekst vertelt een verhaal en bevat heel veel zinswendingen die qua articulatie niet zo makkelijk in de melodie zijn te gieten.

Een van de mooiste versies die ik ken is van Shirley Bassey die er het volgende over vertelde:

” I don’t always recognize the right songs for me the first time I hear them. For a long time I was asked to do ‘Johnny One Note’, but I couldn’t do it for many, many years. Then one day Eddie Fisher’s musical director just sat at the piano and said, ‘This is a good song for you’, and started playing ‘Johnny One Note’. The way he played it, I got so excited, but I said ‘I can’t do this song’. ‘Why not?’ he asked. ‘Well, when I was discovered, the girl whose place I took in the show, she had a big hit with this song and I’ve never been able to touch this song.’ ‘Well, try it,’ he said. And I was amazed when I opened my mouth: this voice came out singing this song as though it was mine. So, after all those years – it was about ten years, I believe – when we actually got down to it, it was a piece of cake.”

Zie hier de Dame Shirey Bassey versie en bewonder haar techniek en timing, voordracht en mimiek. Ze wordt ondersteund door een geweldige swingende bigband die zich (lijkt het) moeiteloos door het complexe arrangement speelt. Adembenemend.


0 Responses to “Broadway Musicals (15): Babes in Arms en Johnny One Note.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: