26
okt
10

Geen jamsessions in Badhoevedorp ?

Sorry jazzvrienden en vriendinnen, dit stukje gaat over een lokaal issue dat mij ter harte gaat.

Ik schreef er eerder over dat onze Badhoevedorpse Rock’n Roll band “Cruise Control” al jarenlang  jamsessions organiseert. En met succes. Eens in de maand organiseren ze op de eerste vrijdag van de maand, jamsessions voor elke muzieksoort. Rock, country, jazz,blues, folk, whatever. Het zijn altijd druk bezette avonden en heeeel gezellig. Er komen veel Badhoevedorpers maar ook liefhebbers uit Hoofddorp, Nieuw-Vennep en zelfs van ver buiten de Haarlemmermmeer.,

De laatste jaren was Cruise Control “verbannen” naar het Dorpshuis in Lijnden maar dat was een heel goede locatie. In Badhoevedorp konden ze niets krijgen, dus vandaar. Maar de dorpsvereniging Lijnden kreeg dollartekens in de ogen en na jaren moest er opeens een forse huur worden betaald. Dat kon niet, want de toegang was natuurlijk gratis en de vereniging verdiende het deels terug aan de baromzet. Dus exit Dorpshuis Lijnden.

Vervolgens werd het Ibis Hotel aan de Schipholweg bereid gevonden de jamsessions te “hosten”. Het gebeurde in de Red Baron Bar en ook dat was top. Zowel de hotelgasten als de vaste sessions bezoekers hadden een prima avond. Maar de Ibis directie trok de stekker eruit om haar moverende redenen. Waarvan akte.

Maar nu ? Het zou toch te gek zijn dat het in dit dorp niet mogelijk is om een mooie maandelijkse muzieksessie te organiseren waar zoveel mensen van genieten ? Welnu, het is niet mogelijk, althans tot nu toe. Althans dat is de boodschap die ik vandaag van Theo Pool van Cruise Control meekreeg.

Hoe is dat te verklaren ? Met de omleg van de A9 wordt Badhoevedorp geacht het “Blaricum” van Noord-Holland te worden. Welnu ik ken Blaricum zeer goed en behalve dat het een mooi dorp is om te wonen bruisde en bruist het er van de culturele activiteiten terwijl je in Badhoevedorp op een zondag (of willekeurig welke dag) een kanon kunt afschieten zonder dat iemend uit zijn schuilhoeve komt.

Dus Badhoevedorpse notabelen, wethouders, muziekliefhebbers, dorpsmuzikanten,dorpsgenoten, dorpsvereniging, bestuurders,ondernemers, wat gaan we eraan doen ? We hebben een mooi Dorpshuis met alles wat de jamsessies nodig heeft, waarop is het wachten ?


1 Response to “Geen jamsessions in Badhoevedorp ?”


 1. oktober 27, 2010 om 7:02 pm

  Wederom een prachtig stukje, Bob.
  Hoop dat het iets teweeg brengt…
  groet,
  Jeroen
  (die andere drummerd)
  oh nee, in de jazz-wereld zeggen ze altijd ’slagwerker’, toch?
  Waarom, is me nooit helemaal duidelijk geworden, ik houd het maar bij ’drummer’…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: