05
nov
10

Edison voor Peter Beets en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Jazzvrienden en vriendinnen, geweldig om te horen dat mijn favo “muziekcombo”  Peter Beets en het JOC een Edison hebben gewonnen voor de CD “Blues for the date” !. Die zal op 11 November a.s. worden uitgereikt in het Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven.

Ik was zo gelukkig om bij de presentatie van deze CD aanwezig te zijn in maart van dit jaar in Paradiso. En daarom herhaal ik hier het verslag daarvan op dit blog en met de foto van toen.

Peter Beets en Bob met nieuwe CD “Blues for the date”

“Jazzvrienden, heet van de naald. Wat een feest was het in Paradiso met het Jazz Orchestra of the  Concert Gebouw / Peter Beets en de presentatie van de nieuwe CD van beiden met de titel  ” Blues for the Date”.

De samenwerking van Peter Beets en het JOC dateert al vanaf 1997 en ook vanavond bleek hoe hecht dit orkest inelkaar steekt. In het sfeervolle Paradiso is  de akoustiek van een orkest van deze omvang niet optimaal, daarvoor is het plafond the hoog. Maar wat een concert, vanaf het begin  was het op en top swing met het eerste nummer al direct in Latin sferen en ja dan gaat het bijna vanzelf.

Het orkest bevat naast Peter Beets nog een aantal andere persoonlijkheden die dit orkest groot maken, wat zeg ik, wereldklasse maken. In de trompet sectie speelde Loet van der Lee een aantal prachtige chorussen en de saxofoon sectie is uitermate sterk bezet met soli van o.a. Wim Kegel op alt en de heren Dijkhuizen en Rigter op tenor. Er was ook een opvallende rol voor de solerende trombonist, maar sorry, ik ben de naam kwijt. Maar wat een geweldenaar, ik dacht even dat Jay Jay Johnson wederom tot ons was gekomen.

En dan die ritmesectie, zeer ingespeeld en swingend met Frans van der Geest op contrabas, Martijn van Iterson op gitaar en Martijn Vink op drums. Er is maar een sectie die ik swingender en dynamischer vind, dat was die van Count Basie met Sinatra in “The Sands”, ooit opgenomen in de jaren 60 van de vorige eeuw, maar dan noem je ook wat op.

En dan natuurlijk de maestro Beets himself, die deze avond weer alles uit de kast trok, met uitermate swingende Latin soli, technisch hoogstaande loopjes a la Peterson en swingend all the way. De man is en blijft een fenomeen.

Maar ook de rol van regisseur en dirigent Henk Meutgeert moet worden genoemd. Als musicus en arrangeur al zeer geslaagd maar als leider van dit orkest een topper. Ik zou zeggen een “Level Five Leader”, en voor wie wil weten wat dit betekent, u kunt dit lezen in het boek “From Good to Great”  van Jim Collins.

Samenvattend een absoluut muzikaal hoogtepunt met een  orkest dat excelleert in eenheid van muzikale persoonlijkheden die zich ondergeschikt maken aan het team met trainer / coach Meutgeert aan de teugels”.


0 Responses to “Edison voor Peter Beets en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Doe mee met 307 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: