08
nov
10

Sean Bergin Kwartet in Maal3 te Bovenkerk.

Jazzvrienden en vriendinnen, bijgaand bericht weer van coordinator Henk Brinkman.

OPTREDEN SEAN BERGIN KWARTET BIJ MAAL 3 – dinsdag 16 november

Saxofonist, fluitist Sean Bergin, een grote, groffe Zuid-Afrikaan die zijn geboorteland destijds ontvluchtte vanwege de toenmalige repressie, is van het z.g.n. ruwe bolster blanke pit type. Hij is een van de aardigste mensen die in de Nederlandse jazzscene rondlopen.

En dat is allemaal in zijn muziek terug te vinden. Die is ook stevig aangezet, ongepolijst, wars van beperkende regels, soms ongestructureerd, maar door alles heen vrolijk. Zijn MOB zoals hij dat noemt (My Own Band) bestaat eigenlijk uit elf musici die bijna allemaal hun sporen verdienden in de (vrije) geïmproviseerde muziek en er geregeld van genieten in die traditie terug te vallen; mensen als drummer Han Bennink, saxofonist Tobias Delius, cellist Tristan Honsinger, trombonist Wolter Wierbos en gitarist Franky Douglas die zijn rock-invloeden en muzikale Surinaamse verleden inbrengt. Maar ook zijn Amsterdamse ploeg bestaande uit Leo Bouwmeester op piano, Jacko Schoonderwoerd, bas en Victor de Boo op drums maken zijn muziek als kwartet tot een swingend geheel.

Vaak schiet hun muziek alle kanten op, een Mingus-achtige georganiseerde chaos, die plotseling kan samenkomen in prachtige arrangementen. Dan zijn er plots weer onvoorbereide duetten, een opzienbarende solo, grappige vraag en antwoordspelletjes en gedegen improvisaties. Kortom een immer boeiend geheel.

JAZZ OP IEDERE DINSDAGAVOND VAN 20.00 TOT 23.00 UUR. ENTREE GRATIS!!

ADRES MAAL 3 – NOORDDAMMERLAAN 42 AMSTELVEEN BOVENKERK”0 Responses to “Sean Bergin Kwartet in Maal3 te Bovenkerk.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: