10
nov
10

Ouderwets swingen bij Red Kees langs de Ringvaart.

V.l.n.r. Ben Schroeder, Ruud Jacobs en Rob Agerbeek

Jazzvrienden en vriendinnen, wat was het weer smullen bij Rooie Kees (Cafe Ruimzicht) langs de Ringvaart in Leimuiderbrug. Muzikaal gezien dan alhoewel Kees een heel behoorlijke gehaktbal en sate serveert.

Deze keer was het Ben Schroeder Trio in de bezetting Rob Agerbeek (piano), Ruud Jacobs (bas) en Ben Schroeder (drums) die acte de presence gaven, met een kort gastoptreden van Bob Rigter. En van deze  veteranen mag je goed swingwerk verwachten en dat werd het ook. Met een keur aan standards die voorbijkwamen zoals All Blues, Like someone in love, It ain’t necessarily so en Ellington’s C Jam Blues.

Vooral het pianospel van Rob Agerbeek is sprankelend, creatief en zeer muzikaal met uitgekiende harmonieen zodat het toch lijkt alsof je deze standards voor het eerst hoort. En natuurlijk Ruud Jacobs op de contrabas die nog niets aan scherpte en energie heeft ingeboet. Tenslotte kwam Bob Rigter op tenorsax nog even meedoen en toen stond er  voor een paar eeuwen in het spotlight en het was mooi. Ben Schroeder drumde gedegen en in dienst van het elftal om deze voetbalterm maar eens te gebruiken.

Het was een mooie avond daar in Leimuiderbrug en noteer vast Dinsdag 14 December a.s. als  Peter Beets en zijn gasten weer eens het kleine cafe bij de Ringvaart aandoen. Aanvang 21.30 en de entree is gratis.

Cafe Ruimzicht, Leimuiderdijk 377, 2155MT Leimuiderbrug.


0 Responses to “Ouderwets swingen bij Red Kees langs de Ringvaart.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: