04
jan
11

Stan Tracey: Zonder sterren en bijbelzwart.

Benjamin Herman

Jazzvrienden en vriendinnen,

Al enige tijd volg ik vrolijke Twitteraar topsaxofonist Benjamin Herman. Wie enige inkijk in het dagelijkse leven van deze muzikant wil krijgen, volge hem op Twitter. Ik vermoed dat Ben een drukbezet en ook een van de weinige zeer goed betaalde jazzmusici is. Maar de man werkt zich een slag in de rondte, speelt prachtige dingen en heeft een prima uitstraling als een van de best geklede jazzmusici. Ga er maar aan staan. Ook zijn woordgebruik heeft typisch Amsterdamse trekken, zoals “nassen” voor eten en “gemarineerd” naar bed gaan voor iemand die een slok te veel op heeft. Dat doet mij uiteraard zeel veel deugd !

Op 30 December Twitterde Ben een filmpje door van de Engelse pianist Stan Tracey. Ik moet bekennen dat ik nog nooit van de man had gehoord. Hij is inmiddels 84 en wordt beschouwd als de Godfather van de Engelse jazz. Voor wie meer wil weten is daar Wikipedia.

In ieder geval maakte de muziek grote indruk op me. Een zeer oorspronkelijk stuk dat niet volgens de geeikte schema’s verloopt. Meer een muzikaal schilderwerk met sfeer en emotie. Zou wellicht goed passen in een film noir. Mijn advies, luister aandachtig en beluister het een aantal keer en let dan op de nuances. Prachtige lyriek.


0 Responses to “Stan Tracey: Zonder sterren en bijbelzwart.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: