18
jan
11

Sanna van Vliet: “Dance on the Moon”

Deze recensie schreef ik voor het HIFI Video Test Magazine, verschenen in het 9 – September 2010 nummer.

“Een nieuwe CD van pianiste en zangeres Sanna van Vliet kwam onlangs van de persen. Met in de basisopstelling haar vaste begeleiders Marius Beets op contrabas en Eric Ineke op drums. Deze solide formatie werd swingend aangevuld met gitarist Joe Cohn en Sjoerd Dijkuizen op tenorsax.

Met zo’n gezelschap om je heen kan er weinig misgaan en dat ging er bij deze CD ook niet. Productioneel gezien een uitgebalanceerde aanpak met een mix van standards, eigen werk van Sanna en Marius en een aantal live opnames. Commercieel (vaak een vies woord in de jazzwereld) goed aangepakt en op die manier kan er in deze financieel wat kansarme tak van muziek toch geld verdiend worden.

Sanna is geen jazzvocaliste pur sang naar mijn mening. Ze mist soms net dat stuk jazzy timing, ook wel “top of the notes singing” genoemd, om het goed swingend te maken. Maar ze heeft een heel prettige stem en zingt loepzuiver. En ook haar pianospel mag er zijn. Mooie harmonieen en een warm touche. Dat geheel geeft een aangename sound en sfeer om naar te luisteren. We mogen wel stellen dat iemand die als zangeres, pianiste en componiste zo uit de verf komt, een gezegend mens is.

De titelsong “Dance on the Moon” is een sterke eigen compositie. Goed in het gehoor liggend en goed begeleid door drummer Ineke die met een bossa cross stick ritme en swing ride lekker de toon zet. Er zijn een aantal sterke ballads te horen zoals de live uitvoering van In a Dream met een mooie solo van Sjoerd Dijkhuizen die laat horen waarom hij een van Nederlands meest gevraagde tenoren is. En het eigen stuk Deepest Being met solowerk van gitarist Joe Cohn roept mooie sfeerbeelden op.

Weer een Nederlands product met eigen composities zoals er de laatste tijd veel langskomen. Wellicht een uitdaging voor Nederlandse maatschappijen om een produktie uit te brengen met top composities van eigen bodem. We hebben er de musici en het materiaal voor.

Sanna van Vliet Trio – “Dance on the Moon” –  Maxanter Records 75910.”


0 Responses to “Sanna van Vliet: “Dance on the Moon””  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: