21
jan
11

Mr. Boogie Woogie bij Rooie Kees in Burgerveen.

Jazzvrienden en vriendinnen, vandaag weer een bezoek gebracht aan cafe Ruimzicht, beter bekend als Rooie Kees in Burgerveen.

Vanavond speelde daar pianist Mr. Boogie Woogie in een werkelijk stampvol cafe, meer publiek dan bij de reguliere jazz sessies leek het. Persoonlijk ben ik niet zo’n blues of boogie woogie liefhebber. Wat dat laatste betreft ben ik een beetje blijven steken bij Rob Hoeke en nog eerder Pia Beck die ik een keer live heb gezien, lang geleden. Maar dat was wel een belevenis overigens en haar compositie “Pia’s Boogie” behoort tot de onsterfelijke hits in dit genre.

Toch was ik benieuwd naar Mr. Boogie Woogie want hij heeft een prima reputatie opgebouwd in het blues en boogie genre en als ik het goed heb begrepen is hij genomineerd als beste blues pianist 2011 door de Dutch Blues Association. Ik hoop dat het klopt wat ik zeg want ik ving dit op in de “wandelgangen” bij Rooie Kees.

Ik kan niet anders zeggen dan dat het een genoegelijke avond was. Het was een jamavond dus er was een standaard bezetting van Mr. Boogie Woogie met bas en drums en wie er verder mee kon doen was van harte welkom. De sfeer zat er gauw goed in want dit soort muziek noopt tot dansen. Opvallend was wel dat er een groot leeftijdverschil was bij het publiek. Het was twintig of daaromtrent en een ruime meerderheid van vijftig plus of daarboven. Nog opvallender was het dat later op de avond de vijftigers los gingen op de dansvloer en de twenners enigszins verlegen aan de kant bleven. Maar de vijftigers hebben natuurlijk een riant disco verleden opgebouwd dus die staan hun mannetje.

De muziek was keihard maar het swingde en leefde en menigeen kon de voeten niet stilhouden. Ik heb geprobeerd een filmpje te maken van Mr. Boogie Woogie op z’n best maar dat lukte niet helemaal want toen ik ging opnemen namen de jam muzikanten bezit van het podium. Maar je krijgt wel een idee en het was prachtig om te zien hoe hij zich uitleefde, inspireerde en bovendien liet zien over een uitstekende pianotechniek te beschikken.

Ik kom zeker terug en hierbij wat foto’s van het gebeuren. It was great fun ! Wil je meer van hem weten check out www.mrboogiewoogie.nl


0 Responses to “Mr. Boogie Woogie bij Rooie Kees in Burgerveen.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: