07
feb
11

Paul van der Feen Kwartet in Maal3 te Bovenkerk.

Paul van der Feen

Jazzvrienden en vriendinnen, hierbij de wekelijkse aankondiging van Henk Brinkman:

“Op dinsdag 8 februari speelt het PAUL VAN DER FEEN KWARTET.

We noemen het “RARE EVENTS”, bijzondere gebeurtenissen, want met Paul van der Feen op de alt en sopraansax weet je maar nooit welke kant het op gaat, en dit is natuurlijk positief bedoeld. Paul neemt je altijd mee naar nog onbekende gebieden die je, muzikaal gezien, zullen kunnen verbazen. Zeker in het gezelschap van routiniers als: Juraj Stanik op piano, Frans van der Hoeven op contrabas en Joost van Schaik op drums. Allen met een verreikende reputatie in het nieuwe jazz-landschap. Een landschap dat nieuwe energie uitstraalt. “JAZZ TODAY is ALIVE and KICKING!”

KORTE BIOGRAFIE

Paul van der Feen geboren in 1978 te Middelburg begon op negenjarige leeftijd met het bespelen van de klarinet. Op vijftienjarige leeftijd werd Paul met de saxofoon aangenomen op het Sweelinck Conservatorium en verhuisde naar Amsterdam. In datzelfde jaar won Paul de eerste prijs op het Prinses Christina Concours. Twee jaar later vervolgde Paul zijn studie bij Ferdinand Povel en Jasper Blom. In 2005 werd het Paul van der Feen Kwartet opgericht. In maart 2006 en 2008 werd Paul genomineerd voor de Deloitte Jazz Award en speelde als solist met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Tegenwoordig is Paul een van de solisten van het Metropole Orkest.

 

Pianist Juraj Stanik werd op 31 december 1969 te Amersfoort geboren en is een bekende musicus in de Nederlandse en internationale jazzwereld. Hij is winnaar van de prestigieuze Pall Mall Swing Award. Juraj is hoofdvak docent aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Stanik speelt frisse moderne jazz muziek geïnspireerd door Herbie Hancock, Mulgrew Miller, John Coltrane, Miles Davis en vele anderen, zonder zijn eigen creativiteit uit het oog te verliezen. Vaak is er in zijn composities een subtiele verwijzing te vinden naar klassieke componisten zoals Chopin, Debussy, Ravel, Bartok en Messiaen. Het merendeel van zijn composities is te horen in zijn eigen Juraj Stanik Trio. Daarnaast speelt hij graag en regelmatig als begeleider met diverse jazz ensembles uit de top van NL en daarbuiten.

 

URL’S

http://www.paulvanderfeen.com/

http://www.stanik.nl/

ADRES MAAL 3 – NOORDDAMMERLAAN 42 AMSTELVEEN BOVENKERK.JAZZ OP IEDERE DINSDAGAVOND VAN 20.00 TOT 23.00 UUR. ENTREE GRATIS!! “

Zie hier Paul aan het werk in de band van zijn broer en bassist Clemens en hun gezamenlijke compositie “Brothers”.

 

 


2 Responses to “Paul van der Feen Kwartet in Maal3 te Bovenkerk.”


 1. 1 Henk Brinkman
  februari 8, 2011 om 11:52 am

  Beste Bob,

  Ik wil je graag bedanken voor je niet aflatende informatie verschaffing als het gaat om de promotie van jazz. In het bijzonder dank ik je voor de aandacht die je ons Jazz Podium Amstelveen – Maal3 steeds weer geeft. Het aantal bezoekers en de reacties op de dinsdagavond optredens groeit gestaag en het heeft er alle schein van dat het podium levensvatbaar is.
  Ook vanavond vliegen de spetters er weer vanaf met het optreden van het Paul van der Feen Kwartet zoals aangekondigd. Ik hoop dat je zelf ook weer eens bij zult zijn.
  Met viendelijke groet, Henk Brinkman

 2. februari 8, 2011 om 12:26 pm

  Beste Henk, het genoegen is geheel aan mijn kant !
  Bob


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: