10
feb
11

Recensie: Infra-Rae – Ronnie Cuber featuring The Beets Brothers.

 

Jazzvrienden en vriendinnen, deze recensie schreef ik voor het zojuist verschenen Hifi Video Test Magazine – Nr. 02/ 2011.

In maart j.l. schreef ik voor dit magazine een recensie over de CD “Blues for the Date” van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, featuring Peter Beets. Een pracht CD waarbij ik afsloot met “wat mij betreft kunnen alle prijzen, titels, lintjes, awards en wat er allemaal nog meer te vergeven is dit jaar, nu al richting het Jazz Orchestra of the Concertgebouw”. Die wens is bewaarheid geworden want deze CD werd in November bekroond met een Edison. Dat is een felicitatie waard !

Maar de heren hebben natuurlijk niet stilgezeten. Beets ging met het JOC op toernee door Zuid-Amerika en wie de tweets van saxofonist Juan Martinez volgde mocht concluderen dat de musici veel succes hebben gehad en zich natuurlijk prima vermaakt hebben. Intussen kwam van de Beets Brothers (Peter – piano, Marius op contrabas en Alexander op saxofoon op twee tracks), aangevuld met routinier Eric Ineke de CD “Infra-Rae” uit.

Hun gast op de CD was de Amerikaanse baritonist Ronnie Cuber, een oudgediende in het metier die nog steeds aan de weg timmert. Cuber heeft een prima staat van dienst opgebouwd en dat valt niet mee voor een baritonsaxofonist. Ik weet niet waarom en hoe deze samenwerking tot stand is gekomen maar het resultaat mag er zijn.

Met deze basisopstelling hoef je geen echt experimenteel werk te verwachten en dat hoeft ook niet, uiteindelijk wat je ook doet, “it ain’t mean thing if it ain’t got that swing”. En swingen doet het allemaal want de Beets Brothers staan natuurlijk garant voor muzikaliteit en swing. De eerste twee tracks zijn top standards die we allemaal kennen en altijd weer kunnen verassen mits de musici voor een geïnspireerde aanpak kiezen. Met “Infrae-Rae” van Hank Mobley en “Line for Lyons” van bariton godfather Gerry Mulligan kun  je veel kanten op. De inspiratie was er en dus een mooi resultaat met een extra pluim voor drummer Eric Ineke die zonder ego stuwt, drijft en soleert.

De CD loopt verder relaxed met composities van o.a. Cuber himself en er wordt ingehaakt op de huidige trend met het nummer “Chillin” met een voor die stijl kenmerkend beperkt accoordenschema en funkachtige patronen en zowaar een heuse fade-out. Daarmee is de commercie ook weer bediend. Een onbezorgde, vakkundige en entertaining CD.

Infra-Rae – Ronnie Cuber featuring The Beets Brothers – Maxanter 75967

Hierbij een You Tube filmpje met een Ronnie Cuber Mix


0 Responses to “Recensie: Infra-Rae – Ronnie Cuber featuring The Beets Brothers.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: