11
feb
11

Broadway Musicals: Is’nt It Romantic ?

Leven en werk van Richard Rodgers en Lorenz Hart, zie ook het programma van Colette Wickenhagen & The JazzTraffic Trio op onze site www.triojazztraffic.nl .


In 1930 hadden Richard Rodgers en Lorenz Hart een grote hit met de muziekshow  “Evergreen”  die in Londen werd uitgevoerd speciaal voor het Engelse publiek. De show was een grote hit met een aantal songs van Rodgers en Hart maar daar zaten geen klassiekers tussen die vandaag de dag nog bekend zijn.

In 1931 gingen ze aan het werk in de filmindustrie van Hollywood en ze hadden meteen twee flops. De film “Hot Heiress” deed niets evenzo als hun musical “America’s Sweetheart”. De heren hadden het overigens prima naar hun zin. Dick Rodgers was voortdurend op de tennisbaan en aan de drank en Larry Hart was voortdurend verdwenen en onvindbaar, klaarblijkelijk voor geheime homosexuele ontmoetingen. Hun carriere ging helemaal de verkeerde kant op toen ze een film maakten voor Al Jolson met de titel “Halleluah I’m a Bum” die compleet flopte.

In 1932 scoorden ze hun enige echte Hollywood hit met de film “Love me Tonight”  met ook maar liefst drie muziekhits van hun hand. Met de titels “Lover”, “Mimi” en “Isn’t it Romantic”  hadden ze weer een prachtige muziekscore afgeleverd.

‘Is’nt it Romantic” is ook een echte jazzklassieker geworden die in veel uitvoeringen door de jazzgroten is vertolkd. Hierbij het filmpje met een lekkere swingversie van het Bill Evans Trio. De opname wordt voorafgegaan door het verse zoals  het origineel in de film klonk gezongen door Jeanette MacDonald. Bill slaat het verse over en begint direct met het chorus.


0 Responses to “Broadway Musicals: Is’nt It Romantic ?”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: