14
feb
11

Felix Schlarmann Groep in Maal3 te Bovenkerk.

” Dinsdag 15 februari – FELIX SCHLARMANN GROEP

NEW CYCLES

De FELIX Schlarmann groep bestaat sinds 2007 en speelde vele eigen concerten, en op diverse festivals zoals het ‘North Sea Jazz Festival’ en wedstrijden in Nederland en andere Europese landen. Dit kwintet maakt momenteel veel furore in met name Duitsland. En dat is niet verwonderlijk. Ten eerste zijn het stuk voor stuk talenten van een aparte klasse, en daarnaast komen de bandleider en pianist uit het Duitse taalgebied. Beiden speelden al eerder in andere formaties in Maal3 en ook toen met veel succes. Felix Schlarmann leidt zijn Nederlandse groep als drummer en componist. Zijn muziek is kwetsbaar en emotioneel – gracieuze melodieën en energieke explosies creëren zijn contraire fundament.

Twee saxen, een alt en een tenor, zetten in de groep de toon met respectievelijk Floris van der Vlugt op alt en Joao Driessen op tenor. De ijzersterke ritmesectie bestaat uit Lucas Dols op contrabas en Felix Schlarmann op drums. Beiden manoeuvreren als ervaren schippers, met strakke drives en beats, het schip naar veilige haven. De harmonie in het geheel wordt toevertrouwd aan de virtuoze pianist Franz von Chossy een fenomeen op vele stijlen. De naamgeving “NEW CYCLES” slaat niet alleen op het maken van nieuwe liedjes, maar meer op het evolutionaire karakter van de band als geheel. Deze heren hebben nog heel wat meer in hun mars; het kwintet bestaat uit jonge jazzmuzikanten van de komende generatie die in ons land vooral in de bekende projecten te vinden zijn als “Room Eleven, Pete Philly & Perquesite en de Wicked Jazz Sounds Band” of deel uitmaken van de groepen van Benjamin Herman en/of Hans

JAZZ OP IEDERE DINSDAGAVOND VAN 20.00 TOT 23.00 UUR.ADRES MAAL 3 – NOORDDAMMERLAAN 42 AMSTELVEEN BOVENKERK. ENTREE GRATIS!! “


0 Responses to “Felix Schlarmann Groep in Maal3 te Bovenkerk.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: