17
feb
11

Is Raphael Lopez de componist van “La Sitiera” en bestaat hij eigenlijk wel ?

Na het maken van het promotiefilmpje van onze nieuwe promo CD “Jazz From The Night Before” (zie vorige blogpost hieronder) werd ik door onze bassist Hans de Groot (ook een groot Latin Jazz kenner) op de vingers getikt dat ik ten onrechte had vermeld dat het nummer in dat filmpje “La Sitiera” is gecomponeerd door de Cubaanse jazzpianist Chucho (spreek uit TsjoeTsjo) Valdes.

Dat blijkt inderdaad niet te kloppen maar het filmpje was al gemaakt en kan dus niet meer veranderd worden. De componist is Raphael Lopez die in 1907 geboren werd in het plaatsje Bahia Honda op Cuba. Het vreemde is echter dat er verder niets van de man te vinden is op internet. Geen foto’s, Wikipeda of andere informatie. Helemaal niets. Enkel een regeltje met zijn geboortejaar en plaats en dat hij in Parijs is overleden. Wanneer weet niemand. Dat roept dus de vraag op of de man wel bestaan heeft ? Wie het weet mag het zeggen. Overigens heeft Chucho dit prachtige nummer (La Sitiera betekent “kleine boerderij”) wel mede bekend gemaakt.

Het toeval wil dat die geweldige pianist Chucho Valdes de vorige week een Grammy Award heeft gewonnen voor zijn CD “Juntos Para Siempre”, hetgeen zoveel betekent als “voor altijd samen” Dat slaat dan op Chucho en zijn misschien nog beroemdere vader jazzpianist Bebo Valdes (1918).

Op You Tube verscheen een filmpje van “the making of” van de CD “Chucho’s Steps” die vorig jaar September uitkwam. Een interessante video over deze grandioze Latin Jazz CD en hun musici. Geniaal van opzet door de vermenging van Afro – en Latijnse grooves en even geniaal uitgevoerd. Voor de liefhebbers is er ook een deel 2 van dit filmpje.


0 Responses to “Is Raphael Lopez de componist van “La Sitiera” en bestaat hij eigenlijk wel ?”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: