10
mrt
11

Jane Monheit: “It Might As Well Be Spring”.

Om de serie over de lente af te sluiten (alhoewel April er nog aan komt !) hier aandacht voor het romantische stuk “It Might As Well Be Spring” geschreven door Richard Rodgers en Oscar Hammerstein II.  Na het overlijden van Larry Hart was Dick Rodgers de samenwerking met Oscar Hammerstein aangegaan. Dat vergde een heel andere manier van werken want met Hart schreef Rodgers eerst de melodie die daarna door  Hart op tekst werd gezet. Met Hammerstein ging het precies andersom, die schreef eerst de tekst waarna Rodgers het op muziek zette.

De muziek werd geschreven voor de film “State Fair” in 1945 en “It Might As Well Be Spring” won een Academy Award For Best Original Song (Oscar) en werd een regelrechte tophit. In 1962  werd er een remake van de film gemaakt met bekende sterren van toen zoals Ann Margret, Pat Boone  en Bobby Darin.

Hier een versie van de in alle opzichten verrukkelijke zangeres Jane Monheit. Voor de drummers, op drums speelt Kenny Washington, ook bekend van de studieboeken “Easy Jazz Conception” en “Jazz Conception”, op bas Ron Carter en het uit 31 man/vrouw bestaande orkest werd geleid door de Nieuw – Zeelandse pianist Alan Broadbent. Opgenomen in September 2002 in het restaurant op de 65e verdieping van Rockefeller Plaza in New York.

Voor uitgebreide informatie over dit nummer check out http://www.jazzstandards.com/compositions-1/itmightaswellbespring.htm


0 Responses to “Jane Monheit: “It Might As Well Be Spring”.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: