20
mei
11

Hammondorgelgeweld bij Rooie Kees in Burgerveen.

Foto:Erwin Wittenberg (Event Impressions)

Gisteravond in Cafe Ruimzicht van Rooie Kees was er een energiek,  swingend en daverend entertaining optreden van saxofonist “Sax” Gordon Beadle en die waanzinnig goede Oostenrijkse hammondorganist Raphael Wressnig. Beide heren waren vergezeld door een in alle opzichten strakke drummer, eveneens uit Oostenrijk, maar zijn naam is me in de loop van de avond ontschoten.

Natuurlijk was het cafe nokkie nokkie tjokvol en toen de heren om even na tienen begonnen steeg het adrenaline gehalte bij zowel de musici als het publiek met de minuut. Saxofonist Gordon bleek ook te zingen en ging direct in hoogtempo van start met “My Baby Is Big & Hot” en hij deed dat zo beeldend dat ik zijn baby min of meer voor me zag staan.

Het repertoire van de heren is een soort Rythm & Blues maar daar lopen ook behoorlijk wat funklijnen doorheen en het klinkt en swingt als een tierelier, vooral omdat de boys tot op de seconde op elkaar zijn ingespeeld. Maar de apotheose is toch als die verschrikkelijke hammondorganist Raphael Wressnig aan de gang gaat met soleren. Hij haalt letterlijk alles uit de (hammond) kast en speelt met handen, voeten en neus en als het uitkomt zet hij het klavier vast met een kaart tussen de toetsen, springt op de bar en gaat daar ongeneerd op swingen. En tussen de bedrijven door speelt hij  fantastische solo’s die lekker “schuren” en ja probeer dan maar eens stil te zitten. Dat lukte dan ook niet en het publiek stond binnen no time te swingen en te dansen en het hele meubilair van Kees bewoog mee.

Ondertussen was fotograaf Erwin Wittenberg  in die drukte aan het proberen wat foto’s te maken van het gezelschap. Dat is goed gelukt en het resultaat vindt u bij dit artikel. Enig minpuntje was het harde volume van de drummer die met Oostenrijkse precisie zeer strak speelde maar het had hier en daar wel wat subtieler gekund. Maar wat een fantastische avond was het, daar in het kleine cafe aan de Ringvaart.

Foto Erwin Wittenberg (EventImpressions)

Foto Erwin Wittenberg (EventImpressions)


0 Responses to “Hammondorgelgeweld bij Rooie Kees in Burgerveen.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: