10
jun
11

Jazz Below The Sea terug op Grote Markt met spetterend programma.

JazzTraffic Trio XL op het Jazz Below The Sea Festival, Juni 2009, met Paul Mooren (piano), Dan Simon (contrabas), Bob van Eekhout (drums) en gastsolist Kurt Schwab op tenorsax. (Foto:Bob Bronshoff – http://www.bobbronshoff.nl)

Jazzvrienden en vriendinnen,

In Juni 2009 speelden we met het trio JazzTraffic, uitgebreid met tenorist Kurt Schwab, op het Jazz Below The Sea Festival in Almere. Dat was een mooie ervaring, temeer daar we de eerste act waren op de Grote Markt en in die rol ook als voorprogramma voor Rita Reijs en de Peter Beets combo fungeerden.

Ook dit jaar is het festival weer georganiseerd met een mooi programma, zie bijgaand persbericht.

” Het jaarlijkse Jazz Below the Sea festival in Almere barst dit jaar op zaterdag 25 juni voor de 17e keer los. Artiesten die dit jaar optreden zijn onder andere The Very Next, Shirma Rouse en Edison winnaar Rob van der Wouw. Naast deze Nederlandse topartiesten treedt ook Jalise Romy op. Zij is dit jaar de winnares van de Jazz Below the Sea Talent Award wedstrijd die werd gehouden in Grand Café de Havenkom. Jazz Below the Sea laat het publiek genieten van een spetterend festival op de vernieuwde Grote Markt. Het evenement begint om 14.00 uur en gaat door tot middernacht. Voor het volledige programma: www.jazzbelowthesea.nl

Een duik in het diepe, een muzikale reis, een nieuwe sound, een nieuwe band: The Very Next. Tien ambitieuze muzikanten vonden dat het tijd was om hun hart te volgen en zetten zich vol passie in voor muzikale vernieuwing en verbreding. Allen voelden de noodzaak om zichzelf binnenstebuiten te keren op zoek naar nieuwe nog onontdekte sounds en songs. Het resultaat: Een super line-up. The Very Next is een band met veel blazers die niet bang zijn voor Soul, Pop en Jazz. Het eerste album is opgenomen, de band is er klaar voor en staat te popelen om de wereld kennis te laten maken met hun nieuw en eigenwijs repertoire.

De getalenteerde vocaliste Shirma Rouse staat erom bekend dat ze liedjes onnavolgbaar tot leven brengt. Funk, jazz en soul worden nieuwe belevenissen in Shirma’s uitvoeringen. Samen met haar band zal het dak eraf gaan tijdens haar optreden op Jazz below the Sea. Rouse, geboren op Curaçao, kreeg van huis uit muziek met de paplepel ingegoten. Haar vader, een bekend muzikant, was een van haar grootste inspiratiebronnen. Het kerkkoor op Sint Eustatius waar ze met haar grootmoeder in zong, was het begin van haar huidige indrukwekkende carrière. Tijdens haar studie Chemie in Nederland, jaren later, nam haar staat van dienst toe. De afgelopen tien jaar stonden optredens, opnamen en tours met talloze artiesten uit uiteenlopende genres in de agenda van Shirma. Van o.a. Tasha’s World, Candy Dulfer, Intwine en Extince tot Wouter Hamel, Alain Clark en Anouk.

Rob van de Wouw (1975) studeerde af aan het Rotterdams Conservatorium in de zomer van 2003. Naar aanleiding hiervan kreeg hij van de stichting ‘Vrienden van het Conservatorium’ een stipendium vanwege ‘uitzonderlijke studieresultaten en artistieke kwaliteiten’. Rob studeerde bij trompettist Jarmo Hoogendijk, Benjamin Herman en Eric Vloeimans. In 2002 volgde hij, op uitnodiging van Carnegie Hall, een week lang een workshop in New York, waar hij les kreeg van o.a. David Liebman, Stave Turre, Rufus Reid en Kenny Barron. Ter afsluiting daarvan gaf hij een concert in Carnegie Hall. Hij richtte onder andere het ‘Rotterdam Jazz Orchestra op. Inmiddels is hij een veelgevraagd solist in uiteenlopende stijlen. Naast zijn eigen projecten speelt hij in Sinas en speelde hij oa met de latin-jazz groepen Nueva Manteca, Cubop City Bigband en Bye-Ya. Ook is hij vaak te zien in clubs waar hij zijn ding doet op de beats van DJ’s.

De Grote Markt is geheel opnieuw bestraat en ingericht, en wordt tijdens het Jazz below the Sea festival officieel in gebruik genomen. Een ontmoetingsplaats voor jong en oud, een bruisend centrum met een verfriste uitstraling, speelse waterfonteinen. Vernieuwde terrassen, volop horeca en lekker eten en drinken.

Van 24 t/m 26 juni vinden er in Almere diverse festivals plaats op de Grote Markt en de Esplanade zoals Festival la Mère, Jazz below the Sea en Afrique Carib.

 

 


0 Responses to “Jazz Below The Sea terug op Grote Markt met spetterend programma.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: