12
jun
11

Susanne Alt : CD “Live in het Bimhuis”

Jazzvrienden en vriendinnen, deze recensie schreef ik voor het Hifi Video Test Magazine, in het zojuist verschenen 06 / 2011 nummer. 

Saxofoniste Susanne Alt (nomen est omen !) leverde een dubbel CD af  van haar live optreden op 14 october2010 inhet Bimhuis in Amsterdam met haarzelf op alt – en sopraansax, Thijs Cuppen op piano en Fender Rhodes, Sven Schuster op contrabas en Philippe Lemm op drums.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, een regelrechte aanrader voor een ieder die van swingende, funky, jazzy en originele composities houdt. Soms ben ik vooraf wel is wat huiverig over de huidige Nederlandse  producties wanneer de muziek zo persoonlijk wordt dat voor een gewone jazzliefhebber de rode draad niet meer te vinden is en musici zich uitputten om zich zoveel mogelijk individueel te positioneren. Daar is op zich niets mis mee maar het moet wel in balans blijven ten opzichte van het totaal en altijd in dienst staan van de muziek.

Bij deze dubbelaar zijn echter alle ingrediënten voor een genoegelijke muziekbeleving aanwezig. De muziek van Susanne is zeker persoonlijk maar goed te volgen en heeft een sterk entertaining karakter, zodanig dat bij sommige nummers het publiek zelfs meeklapt. Haar composities zijn origineel en dynamisch en dat geeft de musici binnen het kader van de chorussen alle vrijheid zich te uiten en er toch een vloeiend geheel van te maken. Ook hebben haar composities een potentie die veel mogelijkheden geeft voor andere bezettingen. Bij het tweede nummer “Delight” bijvoorbeeld hoorde ik in gedachten een bigband arrangement, dat zou zomaar kunnen.

Dan is er natuurlijk nog de basis gelegd door de uitmuntende ritme sectie die stuwt en illustreert en mooi pianowerk dat het geheel verbindt. Het inzetten van zowel de sopraansax als de Fender zorgen voor extra afwisseling. All in all, muziek om de muziek en de ego’s zijn thuisgebleven.

Susanne Alt  – Live At Bimhuis – Venus Tunes / Bertus /


0 Responses to “Susanne Alt : CD “Live in het Bimhuis””  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: