16
jun
11

Bill Evans Trio: CD ” The Sesjun RadioShows”

Jazzvrienden en vriendinnen, deze recensie schreef ik voor het HiFiVideo Test Magazine, uitgave nummer 6/ 2011

Mijn persoonlijke herinnering aan Nick Vollebregt’s “De Boerenhofstede” gaat terug naar Juni 1976. Dat komt omdat toen de voltallige dames crew van popgroep Boney M in vol ornaat bij een jazzconcert aldaar aanwezig was. Zoiets blijft hangen in je herinnering. U kunt helemaal niets met deze informatie maar waar U zeker iets mee kunt is de door T2 Entertainment uitgebrachte dubbel CD “Bill Evans – The Sesjun Radio Shows”.

Ik neem aan dat 99,9 % van de seniore jazzliefhebbers zich de reeks “Sesjun” jazzconcerten herinnert die in De Boerenhofstede werden gegeven en uitgezonden door Tros Radio van 1973 tot 2004. Gelukkig heeft de TROS daarvan een groot archief bewaard en daar heeft producer en presentator van het programma Cees Schrama uit mogen putten om deze fraaie productie uit te brengen.

De CD’s bevatten perfect opgenomen registraties van drie concerten die Bill gaf, waarvan twee in die mooie locatie in Laren. En met drie verschillende bezettingen waarvan de laatste met Marc Johnson op bas, Joe La Barbera op drums en Toots Thielemans op mondharmonica.

Uit alles van deze productie blijkt wat een begaafd pianist en uniek musicus Evans was, door zijn volstrekt eigen harmonische benadering en grote vrijheid die hij zijn medemusici gaf. Zoals Schrama volkomen terecht aangeeft bevat CD 2 een waanzinnig mooie uitvoering van de Rodgers & Hart klassieker “My Romance”, ruim negen minuten niet te evenaren solowerk  en tempowisselingen van de drie musici die elkaar aanvullen en inspireren.

De productie is verder buitengewoon goed verzorgd met sfeervolle hoes, foto’s en een boekje met herinneringen van Cees Schrama en een bio van Bill.  In deze serie verschenen eerder de sessies van Chet Baker en Art Blakey en sessies met Gerry Mulligan, Stan Getz en Clark Terry worden verwacht. Een Must Have voor jazzliefhebbers.

Bill Evans – The Sesjun Radio Shows –  T2 Entertainment – PRCD2011005

PS. Op You Tube vond ik een versie van Bill van “My Romance” met dezelfde musici als op de “Sesjun” CD. Adembenemend.


0 Responses to “Bill Evans Trio: CD ” The Sesjun RadioShows””  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: