27
jun
11

Jazz en Marketing: Rita Reys populairste jazzmuzikant aller tijden.

Rita Reys en Art Blakey

Jazzvrienden en vriendinnen, helaas was ik niet in de gelegenheid om de laatste jazzdag te bezoeken. Dat was alleen al de moeite waard om de presentatie van Arno Prins van MusicResearch.nl te zien. Die presentatie ging over de kenmerken en het gedrag van de Nederlandse jazzliefhebber. Er is geen bureau in Nederland dat dergelijke onderzoeken zo professioneel uitvoert. Ik heb een kopie gekregen en de presentatie is opvraagbaar (neem ik aan) bij Buma Cultuur. Van harte aanbevolen voor een ieder die zich bezighoudt met het management van jazzorkesten. Hier een kort artikel van Buma Cultuur.

Rita Reys populairste Nederlandse jazzmuzikant aller tijden

Hilversum, 16 juni 2011

Rita Reys is met grote voorsprong de populairste Nederlandse jazzmuzikant aller tijden. Dat blijkt uit een onderzoek dat tijdens de Jazzdag op vrijdag 24 juni in Rotterdam aan de Nederlandse jazzindustrie wordt gepresenteerd. Rita Reys eindigt in de lijst met internationale muzikanten op de derde plaats na Louis Armstrong en Miles Davis. In de lijst met alleen nationale artiesten eindigt ze als eerste.  

Rita Reys
Rita Reys is sinds de jaren ‘50 één van de top jazz zangeressen van Europa en is sinds die tijd internationaal bekend onder de bijnaam “Europe’s First Lady of Jazz. Haar naam werd internationaal gevestigd toen zij in 1956 in New York voor Columbia Records de elpee The Cool Voice Of Rita Reys opnam, met Art Blakey’s Jazz Messengers. Reys won in 2006 als eerste Nederlandse jazzmusicus de Edison Oeuvre Award.

Waardering Nederlandse jazz
Uit het onderzoek, uitgevoerd door Arno Prins MusicResearch.Nl in opdracht van Buma Cultuur, blijkt dat Nederlandse jazzartiesten niet onder doen voor de buitenlandse competitie. In de internationale top 30 worden, naast internationale artiesten Louis Armstrong en Miles Davis, de Nederlandse artiesten Candy Dulfer, The Dutch Swing College Band, Kyteman en Wouter Hamel genoemd als favoriete jazz artiesten onder respondenten.

Over de Jazzdag
De Jazzdag is het grootste Nederlandse jazznetwerkevenement voor alle spelers uit de Nederlandse jazzwereld, bestaande uit een conferentie en festivalprogramma. Overdag vindt er een conferentie plaats over de meest uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot jazz. Het festivalprogramma, in de avond, bestaat uit 24 showcases van veelbelovende en getalenteerde jazz artiesten en is onderdeel van North Sea Round Town. De Jazzdag vindt plaats in LantarenVenster en Hotel New York in Rotterdam.

De Jazzdag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en is een initiatief van Buma Cultuur en Stichting JazzNL.


0 Responses to “Jazz en Marketing: Rita Reys populairste jazzmuzikant aller tijden.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: