09
jul
11

Jule Styne en Scott Hamilton op sax: “It’s Magic”

Jule Styne (1905 - 1994) - deel 3

Recent verschenen de CD’s  “Two Faces”  van het Wolfgang Maiwald Trio en  “Live At Birdland” van Lee Konitz.  Deze CD’s hebben gemeen dat ze beide een klassieker bevatten met de titel “I Fall In Love Too Easily”, geschreven door componist Jule Styne en tekstdichter Sammy Cahn. Daarom aandacht aan leven en werk van componist Jule Styne. Dit is het derde deel.

Na het succes van I Fall In Love Too Easily van Frank Sinatra uit de film Anchors Away kreeg Styne oplopende priveproblemen. Zijn enorme gokverslaving bracht hem continue in financiele problemen en hij moest het ene gat met het andere dichten, ondanks de stroom aan royalties die hij ontving. Hij kreeg onenigheid met een bookmaker die nog $ 10.000 van hem tegoed had en dreigde hem te laten vermoorden als Styne niet direct met het geld over de brug kwam.

Zijn relatie met collega en tekstdichter Sammy Cahn had wat krassen opgelopen. Zijn andere boezemvriend Sinatra zat in het dieptepunt van zijn carriere en zijn invloed was sterk afgenomen. Zijn huwelijk was nauwelijks nog een huwelijk te noemen en weldra zocht Styne zijn toevlucht tot buitenechtelijke relaties met o.a. Ruth Dubonnet een schoonheid van rijke komaf en lid van de schatrijke Franse Dubonnet familie die eigenaar was van het Dubonnet aperatief concern.

Muzikaal ging het Styne goed af. Hij schreef het bekende Diamonds Are A Girl’s Best Friend voor de film Gentlemen Prefers Blondes met een onvergetelijke versie van Marylin Monroe. Hij schreef ook de muziek voor de 1948 film Romance On The High Seas met de prachtige ballad It’s Magic op tekst van Sammy Cahn, hier in een romantische uitvoering van het Eddie Higgins Quartet met Scott Hamilton op tenorsax.


0 Responses to “Jule Styne en Scott Hamilton op sax: “It’s Magic””  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: