13
jul
11

Hank Mobley, Three Coins In A Fountain en Jule Styne’s Eerste Oscar.

Jule Styne - 1905 - 1994 - deel 4

Recent verschenen de CD’s  “Two Faces”  van het Wolfgang Maiwald Trio en  “Live At Birdland” van Lee Konitz.  Deze CD’s hebben gemeen dat ze beide een klassieker bevatten met de titel “I Fall In Love Too Easily”, geschreven door componist Jule Styne en tekstdichter Sammy Cahn. Daarom aandacht aan leven en werk van componist Jule Styne. Dit is het vierde deel.

In 1954 ging de Film Three Coins In A Fountain in premiere, gebaseerd op het gelijknamige boek van John Secondari. Jule Styne schreef samen met tekstdichter Sammy Cahn de titelsong gezongen door Styne’s boezemvriend Frank Sinatra. Ze werden genomineerd voor een Oscar die hun ook werd toegekend. Ze waren al eerder genomineerd voor o.a. I Don’t Want To Walk Without You en It’s Magic maar nu was het toch raak en begon voor Styne een periode van grote bloei.

De originele Academy Award uit 1954 voor Jule Styne en Sammy Cahn voor "Three Coins In A Fountain"

Technisch was de film een hoogstandje want er werd gebruik gemaakt van de  toen nieuwe Cinemascope techniek en het geluid was  Hifi Stereophonic en ook dat was een vernieuwing. De film werd ook genomineerd als “Best Film” maar die ging helaas aan de neus van de makers voorbij. Ziehier een echte vijftiger jaren trailer van de film.

Op 26 Maart 1961 nam tenorist Hank Mobley het album “WorkOut” op in de Rudy van Gelder studio’s voor het Blue Note label met daarop zijn versie van Three Coins In A Fountain. De bezetting is verder Wynton Kelly (piano), Paul Chambers (bas) en Philly Joe Jones (drums)


0 Responses to “Hank Mobley, Three Coins In A Fountain en Jule Styne’s Eerste Oscar.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: