06
sep
11

ManSound & HGM Jazzorkestar Zagreb: Soon It’s Gonna Rain.

Singers Unlimited

Niet dat we nu op regen zitten te wachten, daar hebben we genoeg van gehad en vandaag komt er ook het nodige op ons neer, maar het nummer “Soon It’s Gonna Rain” heeft mij altijd geintrigeerd.

Ergens in de jaren zeventig van de vorige eeuw hoorde ik voor het eerst het nummer in de uitvoering van Singers Unlimited met een magnifiek vocaal swingend arrangement van Gene Puerling. Puerling was ooit leider van en geniaal brein achter die fantastische groep The Hi-Lo’s en Singers Unlimited was daar een vervolg op, met name doordat Oscar Peterson een groot bewonderaar van ze was en in 1971 met zijn trio het album In Tune met ze opnam.

Soon It’s Gonna Rain is een simpele melodie in 1960 geschreven door componist Harvey Schmidt en tekstdichter Tom Jones (dus niet de zanger) voor de musical The Fantasticks. Deze musical was een zogenaamde off-Broadway productie die het ongelooflijke aantal van 17.162 voorstellingen haalde in 42 jaar en daarmee de meest succesvolle en langstlopende musicalproductie ooit werd. Voor dezelfde musical schreef het duo Schmidt / Jones het nummer “Try To Remember” dat in Nederland ooit een hit werd met Saskia en Serge. In 2006 ging The Fantasticks opnieuw lopen en is wederom tot de dag van vandaag een klaterend off-Broadway succes, met een kleine cast, een tweepersoons orkest en nauwelijks decor.

Met uitzondering van Barbara Streisand die het nummer in 1963 opnam hebben alle groten dit nummer helaas laten liggen. Van de uitvoering van Singers Unlimited heb ik geen YT filmpje kunnen vinden. Wel een opname van ManSound en het HMG Jazzorkestar Zagreb gebaseerd op het originele Puerling arrangement, hoewel het vocaal wat minder is dan Puerlings groep. Maar het swingt geweldig.

PS. Voor tropische warmte kunt U vanavond terecht bij Maal 3 in Bovenkerk !

 


0 Responses to “ManSound & HGM Jazzorkestar Zagreb: Soon It’s Gonna Rain.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: