14
sep
11

Earth Wind & Fire: September.

In 2011 is het veertig jaar geleden dat Earth Wind & Fire werd opgericht en er zullen heel veel boomers zijn die in de zeventiger jaren  op muziek van deze band in de disco hun danspassen gedemonstreerd hebben.

Uit onderzoek naar de muziekvoorkeuren van jazzliefhebbers, uitgevoerd door ArnoPrins MusicResearch.nl, is overigens gebleken dat jazzliefhebbers ook soul – en bluesmuziek kunnen waarderen en daar past EWF (zoals ze afgekort worden aangeduid) als soulband uitstekend bij. De band werd vernoemd naar de drie elementen waarbij Air vervangen werd door Wind want dat liep qua bandnaam veel beter.

De eerste formatie van EWF werd voornamelijk gerekruteerd uit jazzmusici en op het podium en in de studio werd de band begeleid door een viermans blazersectie met de naam Phenix Horns die ook werkte voor Phil Collins en Genesis. In de veertig jaar van hun bestaan heeft EWF een enorme staat van dienst opgebouwd met pieken en dalen maar ze zijn aktief tot op de dag van vandaag.

In 1978 werd hun single September uitgebracht en verkocht ruim een miljoen exemplaren en bereikte eerste plaats van de US Rythm & Blues Charts maar werd ook een wereldhit. Dus alles aan de kant, pak je meissie of vent stevig beet en ga nog eens ouderwets op de disco toer.


0 Responses to “Earth Wind & Fire: September.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: