16
sep
11

Singers Unlimited: Try To Remember The Kind Of September.

Volgens Wikipedia werd in 1971 het nummer Zomer in Zeeland een bescheiden hit van Saskia en Serge.

Oorspronkelijk komt het nummer uit de off-Broadway musical “The Fantasticks” waarover ik eerder berichtte. De productie ging in 1960 in premiere en bleef 42 jaar draaien met het onwaarschijnlijke aantal van 17162 voorstellingen. In 2006 ging een off-Broadway revival aan de gang en tot op de dag van vandaag loopt de musical opnieuw met groot succes.

In 2008 werd The Fantastics in Nederland op de planken gebracht met Johnny Kraaikamp Jr. en Arjan Nederveen in de hoofdrollen en na zes weken verhuisde de musical naar Den Haag met hoofdrollen voor Peter Tuinman en Karel de Rooy (van Mini en Maxi). Daarna werd de musical uit productie genomen.

Try To Remember, zoals Zomer in Zeeland oorspronkelijk heette, is de tweede hit song uit de musical naast Soon It’s Gonna Rain. Het stuk werd door Singers Unlimited in 1972 opgenomen voor het befaamde Duits MPS Jazzlabel op het album A Capella. MPS (afkorting van Musik Produktion Schwarzwald) had vele jazzmusici onder contract waaronder Oscar Peterson, Monty Alexander, Kenny Clarke / Francy Boland BigBand, Lee Konitz e.v.a. Maar ook bijvoorbeeld de befaamde Horst Jankoswski waar we nog steeds de hit A Walk In The Black Forest aan te danken hebben.

Try To Remember laat Singer Unlimited ten voeten uit horen in een mooi A Capella arrangement van leider en zanger Gene Puerling. Het verzamelde werk van de groep is opnieuw uitgebracht in een verzamelbox Magic Voices.


0 Responses to “Singers Unlimited: Try To Remember The Kind Of September.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: