17
sep
11

Toon Roos: Angel Dance.

 

Op 30 Augustus j.l. bracht Challenge Record het Album Angel Dance uit van de Toon Roos Group met niemand minder dan Peter Erskine op drums. Er zijn zat prima Nederlandse drummers maar met een man als Erskine wil iedereen wel spelen en commercieel gezien is zo’n naam op de hoes ook niet verkeerd.

Toon Roos is een zeer begaafd musicus die op dit album ook zijn compositorische gaven laat horen en met titels als The Never Ending Dream, Obama Song en Prelude for Peace and Compassion weten we ook waar de inspiratie vandaan komt. Onderstaand een mooie videotrailer van de C D en de bio zoals ik die van Challenge Records ontving. Ik zal t.z.t. een recensie van dit album voor HVT Magazine schrijven.

Verassend dat ook Heijn van de Geyn op dit album meewerkt omdat hij per Oktober vorig jaar zijn bas aan de wilgen had gehangen en met vrouw en kind naar Z-Afrika was afgereisd. Wellicht horen we nog hoe dat zit. Zie ook het artikel op dit blog “Afscheid Hein van de Geyn”.

(http://bit.ly/qIkhmn)

“Toon Roos, inmiddels 25 jaar actief op de podia, wordt door publiek, pers en collega-musici gezien als één van de beste tenor- en sopraansaxofonisten van Europa. Hij wordt geprezen om zijn lyrische, intuïtieve en evenwichtige stijl van spelen. Toon heeft zijn eigen stijl ontwikkeld door vanaf het begin verschillende muziekstijlen te spelen, van de big band swing tot bebop en hard bop, van bossa nova tot funk en fusion.

Hij speelde in de meest uiteenlopende formaties in vele landen binnen en buiten Europa, en nam platen op als bandleider, bandlid en gastsolist. Hij trad op met grootheden als Joe Zawinul, Toots Thielemans, John Scofield, Ivan Lins en vele anderen. In 2009 tourde het Toon Roos Kwartet als voorprogramma van Steely Dan door Europa, om op te treden in zalen als de Hammersmith Apollo in Londen en de Olympia in Parijs.

Presentatie concerten 2011:
15 september – Wageningen – De Wageningsche Berg – 20.45 uur
16 september – Rotterdam – Lantaren / Venster – 20.30 uur
21 september – Amsterdam – Bimhuis – 20.30 uur
23 september – Enschede – De Tor – 21.00 uur

Bezetting Toon Roos Group live:
Toon Roos – tenor & sopraansax
Karel Boehlee – piano & synthesizers
Boudewijn Lucas – bas
Stéphane Huchard – drums “


0 Responses to “Toon Roos: Angel Dance.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: