18
sep
11

Rob Mostert presenteert zijn CD “Englewood Cliffs” in Club Panama op 20/09.

Voor jazzliefhebbers in het algemeen en liefhebbers van jazz gespeeld op hammondorgel in het bijzonder ligt er een spectaculaire avond in het verschiet. Morgenavond op Dinsdag 20 September presenteert Rob Mostert zijn nieuwe CD “Englewood Cliffs Sessions”. De bezetting bestaat verder uit Tom Klein op gitaar, drummer Chris Strik ( die man aan het werk te zien is een belevenis op zich) en zangeres Charlotte Coppola en Jan Akkerman is Special Guest.

Rob Mostert (1965) loopt al een tijd mee in de jazzwereld maar verassend genoeg is dit pas zijn eerste CD. Maar die is ook direct bijzonder want opgenomen door de wereldberoemde Rudy van Gelder (1924) en in zijn studio Englewood Cliffs. Van Gelder, zoon van Nederlandse immigranten, was van huis uit opticien en begon in 1950 met het maken van opnames in zijn huisstudio en in 1959 begon hij fulltime zijn eigen studio in Englewood Cliffs.

Rudy van Gelder

Hij kwam in contact met Alfred Lion van Blue Note Records en maakte voor dat label honderden opnames van alle groten in de jazz en verwierf daarmee wereldroem. Van Gelder zat aan de knoppen als Miles Davis, John Coltrane, Thelonius Monk, Hank Mobley, Art Blakley en Sonny Rollins e.v.a. kwamen opnemen. En ja, Hammondorganist Jimmy Smith. Dus speelde Rob in de studio van Van Gelder op het orgel waar ooit Jimmy Smith op zat te spelen.

Zoals Rob vertelde in een interview in het Parool afgelopen Zaterdag: ” Ik vind het nog steeds ongelooflijk, maar kan het inmiddels wel een beetje beredeneren. Van Gelder is zijn carriere begonnen met het opnemen van Hammondtrio’s. En zijn vader was een naar Amerika geemigreerde Nederlander. Dat hij gebeld werd door een Hammondorganist uit het vaderland van zijn eigen vader was voor hem ook heel bijzonder. Zoals hij zelf zei, de circel was rond”.

Momenteel werkt van Gelder aan de “Rudy van Gelder Series” waarin hij de ruim tweehonderd Blue Note albums digitaal remastered. Rob Mostert moet een gelukkig mens zijn.


1 Response to “Rob Mostert presenteert zijn CD “Englewood Cliffs” in Club Panama op 20/09.”


  1. 1 Angelique
    september 20, 2011 om 11:25 pm

    Kom net terug van de CD presentatie in Panama Trouwens ook uitgebracht op vinyl!!! Een groot feest. Rob heeft zijn hele hart erin gelegd en dat spatte van het podium. Geweldig. Die kerel moet eens goed op de kaart worden gezet…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: