23
sep
11

Manhattan Jazz Orchestra: Autumn in New York

Autumn in New York werd in 1937 geschreven door componist Vernon Duke voor de show “Thumbs Up!’. Deze show was een middelmatig succes op Broadway en liep vijf maanden. Duke kennen we verder als componist van o.a. April in Paris, I Can’t Get Started en Taking A Chance On Love.

Vladimir Dukelsky (1903 – 1969)  zoals hij eigenlijk heette was van Russische afkomst, Op elfjarige leeftijd al ging hij naar het Conservatorium van Kiev waar hij compositieleer en muziektheorie studeerde. In 1919 vluchtte hij uit Rusland met zijn  familie die enige lijnen van adelijke herkomst had en kwam via omwegen in 1921 in Amerika terecht. Al snel nam George Gershwin het jonge talent onder zijn hoede en raadde hem aan zijn naam te “veramerikaniseren” en zo werd het Vernon Duke

Vernon Duke (Vladimir Aleksandrovitsj Dukelsky)

Gedurende zijn werkzame leven was Duke onder zijn oorspronkelijke naam aktief als klassiek componist van balletten, symfoniëen en kamermuziek en schreef onder zijn Amerikaanse naam composities voor Broadway shows. Zijn werk op beider gebieden was origineel en van hoog niveau. Wellicht omdat hij zijn aandacht verdeelde werd hij noch op klassiek noch op Broadway een absolute topper zoals  Gerswhin, Berlin of Arlen.

David Matthews (1942) heeft in Amerika een grote reputatie als bandleider, componist en arrangeur. Hij arrangeerde voor Nina Simone en George Benson, Buddy Rich, Frank Sinatra, Billy Joel en Mark Murphy. Hij fungeerde als orkestleider tijdens het Memorial Concert for John Lennon in the Radio City Musical Hall en het Simon en Garfunkel Reunion Concert in Central Park. Sinds 1986 leidt hij het Manhattan Jazz Quintet en Orchestra.

Luister naar een sfeervolle uitvoering van Vernon Duke’s Autumn in New York door de jonge musici onder leiding van David Matthews aan de piano. Featuring Ryan Kisor Trumpet, Andy Snitzer Tenor Saxophone, David Matthews Piano, Terry Silverlight Drums, Chip Jackson Bass

 


0 Responses to “Manhattan Jazz Orchestra: Autumn in New York”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: