27
sep
11

The Emotions: The Best Of My Love.

Onderzoek van Arno Prins MusicResearch.nl heeft het onomstotelijk aangetoond: jazzliefhebbers zijn ook liefhebbers van soul – en blues muziek. Daar kunnen we iets mee.

Persoonlijk herinner ik mij een dag ergens in 1977 toen ik op de radio het nummer “Best Of My Love” van The Emotions voor het eerst hoorde. Binnen een kwartier stond ik in mijn vaste platenzaak Gregory in de Zeilstraat (Amsterdam) om de single aan te schaffen. Een kwartier later lag het vinyl (zo was dat toen nog) op mijn draaitafel. Boxen voluit, extra beetje bas en ja………

The Emotions was een zanggroep van drie zusters uit Chicago, dochters van Joseph en Lillian Hutchinson. Onder leiding van pa Hutchinson ontwikkelden de drie zusjes zich tot een hecht trio dat eind jaren zestig een aantal platen uitbracht in het Soul genre, zonder echt succes.

Dat veranderde toen Maurice White, de oprichter en leider van Earth Wind & Fire zich met de zingende zusters ging bemoeien. Dat resulteerde in een album “Rejoice” dat White produceerde en arrangeerde. Daarvan werd de single “Best Of My Love” getrokken en dat stond vijf weken lang in de top van de BillBoard Hot 100 voordat het een wereldhit werd. Later werkten EWF en The Emotions samen in de tophit “Boogie Wonderland”.

Geniet van de jaren zeventig sfeer met dit enorm strakke en swingende nummer met (alhoewel nergens formeel gemeld) die fenomenale blazersgroep the Phenix Horns op de achtergrond maar o zo aanwezig. De intro komt uit de befaamde SoulShow van Ferry Maat op TrosRadio.


0 Responses to “The Emotions: The Best Of My Love.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: