28
sep
11

Bernard Berkhout Swing Orchestra” Let’s Dance !”

Gezapig ? Totaal niet !

Dit was de kop boven een artikel in Elsevier van 17 September j.l. Het was een uitspraak van de Nederlandse King of Swing met de naam Bernard Berkhout. De aanleiding was het verschijnen van de CD “Let’s Dance” van dit orkest.

Gaat de swing terugkomen ? Het lijkt erop jazzvrienden en vriendinnen. Zoals Elsevier meldt: “In de jaren  zestig werd de muziekscene omvergeploegd door jongeren. Hetzelfde was, betoogt Berkhout, tijdens de Depressie van de jaren dertig het geval en nu is er ook weer een economische malaise die de  behoefte aan swing zomaar kan doen oplaaien. In biologisch opzicht is de mens de afgelopen zeventig jaar niet ingrijpend veranderd; de oren van nu zijn nog dezelfde oren als die van 1935”

En zo is het maar net.  “Piep-knars-knor” muziek haalt geen volle zalen en is sterk van subsidie afhankelijk. Recent rapporteerde het Food Service Instituut Nederland dat het bezoek aan clubs en discotheken met dertig procent is gedaald en discotheken alleen zelfs met tweeëendertig procent. Oorzaken die genoemd worden zijn dat jongeren de voorkeur geven aan relatief dure festivals en het rookverbod heeft omzet gekost. Bovendien is een DJ met veel herrie en knipperende lichtinstallaties zijn glans aan het verliezen. Elk bruidspaar heeft tegenwoordig een DJ op het bruidsfeest en op evenementen van relatief kleine omvang is een DJ ook al heel gewoon.

Mensen willen dus entertained worden en de muziek van Bernard Berkhout zorgt daar voor. Je kunt lekker dansen, je ziet hoe de muziek gemaakt wordt met de musici op het podium, vaak een zanger of zangeres die de boel extra opfleurt en bovenal het Swingt. Daar wordt een mens gelukkig van.

Volgend artikel meer over dit mooie orkest en zijn leider. Om er vast in te komen, hier een lekkere uitvoering van Estrelita.


0 Responses to “Bernard Berkhout Swing Orchestra” Let’s Dance !””  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: