04
okt
11

Ricky-Tick Big Band: “Night in Neukolln” Live in Helsinki.

Jazzvrienden en vriendinnen, nu we toch midden in de swing muziek zitten hier een perfect swingende opname van de Ricky Tick Big Band. Een uitstekend geluid en goed in beeld gebracht. Dit nummer wordt gebracht in de zo typerende swingstijl met een klarinet  waarbij de drummer een shuffle accent op het cymbal en snaredrum als basis gebruikt. De band bestaat geheel uit Finse musici en wordt geleid door de gitarist  Valtteri Poyhonen  (met een umlaut op de O’s).

Een paar jaar geleden stond ik in de Casablanca op de Zeedijk te luisteren naar een Bigband toen er een jonge vrouw van een jaar of achttien naast me kwam staan die zeer geinteresseerd luisterde en meeswingde. Dat  vond ik nogal ongewoon voor een vrouw van die leeftijd (die zitten toch meer in de funk, hip-hop en acid jazz dacht ik) en toen ik haar vroeg wat ze zo mooi vond aan de muziek zei ze: “ik word er zo vrolijk van !”. Dat wordt je ook van deze prima opname van de Ricky-Tick Big Band. En we zien ook hier een jong publiek dat zich prima vermaakt bij deze dynamische vorm van muziek. Het swingt aan alle kanten de pan uit ! En als je goed oplet hoor je in het arrangement het thema van Count Basie’s “Jumpin At The Woodside”


0 Responses to “Ricky-Tick Big Band: “Night in Neukolln” Live in Helsinki.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: