06
okt
11

Fototentoonstelling Erwin Wittenberg: “Canadian Prairie Highlights”

“Wie verre reizen doet kan veel verhalen” is een gezegde dat zeker opgaat voor fotograaf Erwin Wittenberg. Voor familiebezoek is hij regelmatig in Canada en dat is een land waar wij Hollanders toch een band mee hebben. Canadezen waren onze bevrijders in 1945 en Trees met die Canadees is een liedje dat veel van de ouderen die de bevrijding hebben meegemaakt zich goed zullen herinneren. En veel landgenoten emigreerden in de jaren 1950 naar Canada dat vergeleken met ons kleine landje een zee van (letterlijk en figuurlijk) ruimte bood. Telkens als Erwin en zijn echtgenote Catherine (een volbloed Canadese)  in Canada verblijven stuurt hij wat foto’s door en ik raak altijd onder de indruk van een landschap wat wij hier niet kennen. Groots, weids, eindeloos zo lijkt het. Erwin is ook actief als fotograaf van  musici en als zodanig heeft hij de activiteiten van het JazzTraffic Trio van meet af aan meegemaakt en vastgelegd. Maar ook van straatmuzikanten en jazzmusici waar hij ze maar tegen kwam. Op 16 Oktober a.s. exposeert Erwin vanaf 15.00 uur in zijn Studio Eventimpressions, Daalmeerstraat 5 in Hoofddorp met als thema:“Canadian Prairie Highlights”. De toegang is gratis en bij aankoop van een foto maakt Erwin een portretfoto en die is dan ook gratis. Van Harte Aanbevolen !

“People who travel much have many stories to tell” is a Dutch saying which certainly applies to photographer Erwin Wittenberg. He frequently visits Canada which is a country the Dutch have a special relationship with. In 1945 the Netherlands were liberated by the Canadian Army which resulted in a famous Dutch song “Trees met haar Canadees” which song is certainly remembered by people who survived the war. And a lot of Dutch people emigrated to Canada in the 1950 ties which country, if compared to Holland, offered endless opportunities. Everytime Erwin and his wife Catherine ( Canadian by birth) visit Canada he sends me photographs by mail and I am always impressed by the landscape unknown to us here. Huge, grand and endless it seems.

As a photographer Erwin has from the beginning been involved in the JazzTraffic Trio and documented every activity the trio undertook. But he also photographed street and jazzmusicians wherever he encountered them. On October 16th 2011 starting at 3 p.m. Erwin organizes an exhibition in his Studio Event Impressions, Daalmeerstraat 5 in Hoofddorp (The Netherlands) with the main theme: “Canadian Prairie Highlights” . The entry is free and if you buy some of his work he will make a studio portrait of you which is also free of charge. Highly Recommended !

 


0 Responses to “Fototentoonstelling Erwin Wittenberg: “Canadian Prairie Highlights””  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: