17
okt
11

Jazz en Marketing: Maal3 Bovenkerk stopt met Jazzconcerten.

Op 17 oktober j.l. liet coordinator Henk Brinkman van JazzPodium Amstelveen weten dat de uitbaters van Maal3 stoppen met de jazzoncerten op de dinsdagavond. Dat zat er naar mijn mening onherroepelijk aan te komen en is nu ook realiteit. Hoe jammer ook voor Henk Brinkman persoonlijk en het publiek, de wetten van de markt zijn nu eenmaal onverbiddelijk. Overigens lijkt het dat meer zaken stoppen met jazzmuziek. In de wekelijkse Parool bijlage PS  zie ik steeds minder aankondigingen van jazzconcerten, met uitzondering van het Bimhuis en de Badcuyp. Maar ook de LightHouse Harbour Club op IJburg en het Golden Tulip Hotel in Amersfoort (jazzbrunches) stoppen met jazz. Maar het bekende Wakker Home of Jazz floreert nog steeds en ook de MeerJazz Cafe concerten doen het goed. Vanuit Business Modelling en Marketing perspectief is Maal3 een interessante casus om nader te analyseren. Ik volg hierbij het Forming, Storming, Norming en Performing Model, so be prepared. Aangezien de spelers bekend zijn gaan we direct naar de Storming fase.

Maal3.

Maal3 presenteert zichzelf als een Eetcafe /  Bar / Restaurant en biedt menu’s aan variërend van E 25 tot E 42. Grotere groepen kunnen er ook fonduen en ze bieden een selectie Steaks aan die je doet watertanden, als je tenminste van biefstuk houdt. Op zich is deze presentatie al verwarrend want je bent of een Eetcafe of een Restaurant lijkt me. De keren dat ik er was zag ik vooral jeugdig publiek en een opvallend groot scherm met Sport TV aan de bar. Maal3 beschikt over een achterzaal gescheiden van de rest van het bedrijf waar een bar en podium is en dus een prima lokatie voor de jazzconcerten.

Wordt vervolgd.


0 Responses to “Jazz en Marketing: Maal3 Bovenkerk stopt met Jazzconcerten.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: