21
okt
11

Jazz en Marketing: Jazz Audiences Initiative Report – A Segmentation Analysis

Programmeurs en organisatoren van jazzfestivals, verenigingen en clubs breken zich altijd het hoofd over het vraagstuk: hoe haal ik publiek binnen?. De Amerikaanse organisatie Jazz Arts Group heeft deze week een rapport gepubliceerd in het kader van hun Jazz Audiences Initiative. Het is een interessante studie geworden die vooral belangrijk is voor de segmentatie van jazzliefhebbers. Segmentatie is een lastige excercitie in de marketing discipline. Segmenten moet niet te groot, niet te klein, goed meetbaar en vooral relevant en goed bereikbaar zijn. De studie heeft een rapport opgeleverd dat in een Executive Summary kort en bondig conclusies sommeert. Uiteraard is de studie gebaseerd op Amerikaanse data en niet 1 op 1 toepasbaar in Nederland. Opvallend is wel dat het segment “Arts Omnivores” grote gelijkenis vertoond met het 50+ segment dat MusicResearch.nl bestudeerde in de studie gedaan in opdracht van Buma Cultuur. Dus is dit rapport met enige voorzichtigheid te gebruiken voor programmeer professionals die inzien dat een Strategisch Marketing Plan een “conditio sine qua non is” om te overleven. Een rapport dat zeer de moeite waard is om te bestuderen en wellicht enige aanbevelingen bevat die te vertalen zijn naar de Nederlandse situatie.


0 Responses to “Jazz en Marketing: Jazz Audiences Initiative Report – A Segmentation Analysis”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: