26
okt
11

Oerjazz en keihard swingend: Dromo Dance Ensemble Accra.

Via de Amsterdamse band Jungle By Night en Ethio-Jazz musicus Mulatu Astatke zijn we terechtgekomen in de het werelddeel dat we de bakermat van de jazz en latin-jazz mogen noemen: Afrika.  Het land waaruit de bevolking door de slavendrijvers  zomaar uit hun dorpen werd weggerukt. Ze verloren hun vrijheid of hun leven. Wat niemand ze echter af kon pakken was hun prachtige muziekcultuur die in Afrika zelf nog steeds voortleeft en door de jazz, latin-jazz en blues wereldvermaard werd. Met simpele trommels van uitgeholde boomstammen of kalabassen met antilopevellen ontwikkelde zich een enorm boeiende muziekstijl die van generatie op generatie werd overgebracht. Op bijgaand filmpje van het Dromo Dance Ensemble zien we de oervorm van jazz waar Max Roach, Art Blakey, Elvin Jones en Philly Joe Jones hun inspiratie vandaan haalden. Instrumenten met exotische namen: zoals v.r.n.l. de hoge trommels met de naam Fontonfroms, daarnaast twee schuine Atumpani’s, een smalle Atsivemu, een Sogo en tenslotte een soort grote sambabal met de naam Axatse. Prachtige exotisch swingende drumklanken van geboren drummers van het Dromo Dance Ensemble uit Ghana.


0 Responses to “Oerjazz en keihard swingend: Dromo Dance Ensemble Accra.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: