06
nov
11

Take Five maar dan met curry.

Alhoewel ik op dit moment over de Afro-Cuban ritmes blog, is een uitstapje naar een ander werelddeel op zijn plaats. Het schijnt dat jazz in India  in opkomst is maar in Lahore / Pakistan kunnen ze er ook wat van. Op bijgaand filmpje een zeer verassende en fantastische Pakistaanse uitvoering van het aloude Take Five van Dave Brubeck. En dan in de muzikale context zoals die door o.a. Ravi Shankar en The Beatles werd toegepast en groot gemaakt . En als fanatiek Beatlefan heb ik dus een Ravi Shankar LP in mijn collectie. Ooit ben ik een week in Bombay geweest en het blijft altijd bijzonder hoe je muziek associeert met een bepaald gevoel of herinnering. Dat had ik ook toen ik deze Take Five uitvoering hoorde. Opgenomen in de Sachal Studios, een onderdeel van Sachal Musiceen zeer vooruitstrevende Pakistaanse platenmaatschappij. Brubeck zelf heeft deze uitvoering gehoord en zei: “Listening to this exotic version of Take Five brings back wonderful memories of Pakistan where my Quartet played in 1958. East is East and West is West but through music the two meet”. Was getekend Dave Brubeck.


0 Responses to “Take Five maar dan met curry.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: