09
nov
11

Tierney Sutton’s American Roads “beste werk ooit”

Voor mij is deze zangeres een verassing maar dat geldt niet voor iedereen neem ik aan. Wat een zalige zangeres en er komt een nieuwe CD van haar uit met klassiekers van Gershwin, Arlen en Bernstein, zie het bijgaande bericht van Challenge Records. Een toepasselijk YT filmpje vond ik van haar met het nummer In The Wee Small Hours Of The Morning” waarvan ik dacht dat eigenlijk alleen Sinatra dat goed kon brengen. Maar luister eens naar deze versie van Tierney en prachtige pianobegeleiding a la Bill Miller (Sinatra’s pianist). Prachtig gedaan.

“Vrijdag zal het negende album van de Tierney Sutton Band verschijnen. American Roads is een album vol tracks van Amerikaanse componisten als George Gershwin, Leonard Bernstein en Harold Arlen, gearrangeerd en geënt op de kenmerkende wegen van de U.S.A. De nummers worden op onnavolgbare wijze uitgevoerd door Tierney en haar band. Na het horen van dit album is het bijna onmogelijk om je voor te stellen dat deze hoekstenen van de Amerikaanse muziek op een andere manier kunnen worden uitgevoerd. In de Digital Jazz News blog vatte Tierney haar ervaringen samen. “We liepen de studio uit met het gevoel dat dit ons beste werk ooit is.” De stijl van Tierney wordt door de Chicago Sun Times omschreven als “zacht als zijde en glad als fijne bourbon.” De band die inmiddels 18 jaar bij elkaar is bestaat uit Tierney Sutton (zang), Christian Jacob (piano), Kevin Axt (bas), Trey Henry (bas) en Ray Brinker (drums en percussie). Tierney is drie keer op rij genomineerd voor een Grammy in de categorie ‘Best Vocal Jazz Album’ en won onder andere de JazzWeek Award als Vocalist of the Year”.


0 Responses to “Tierney Sutton’s American Roads “beste werk ooit””  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: