24
nov
11

A Great Day In Harlem – 58

I think that most jazz fans know the famous photograph taken in 1958 by Art Kane for Esquire Magazine of some sixty famous jazz musicians. It is amazing that he managed to get all these jazz people together at 10.00 a.m. because  most of them worked late nights in clubs and jazz cafe’s. They were all on time with the exception of Thelonius Monk who deliberately came late as he wanted to get noticed. What I did not know is that the documentary made of this event in 1994 (nowadays called “the making of”),  has last year been uploaded on You Tube and is now available in six parts. If you have not yet seen the documentary take your chance as long as it is there !

Ik denk dat de meeste jazzliefhebbers de beroemde foto kennen die Art Kane in 1958 maakte voor Esquire Magazine met daarop ongeveer zestig beroemde jazzmusici. Het is verbazingwekkend dat hij het voor elkaar kreeg om deze mensen om 10.00 uur ’s morgens bij elkaar te krijgen omdat de meesten tot laat in de nacht werkten in clubs en jazzcafe’s. Iedereen was op tijd met uitzondering van Thelonius Monk die met opzet te laat kwam om op te vallen. Wat ik niet wist is dat de documentaire van deze gebeurtenis uit 1994 (tegenwoordig heet dat “the making of”) nu in zes delen op You Tube staat. Als je deze documentaire niet hebt gezien grijp dan nu je kans zolang het op YT staat.

 


0 Responses to “A Great Day In Harlem – 58”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: