24
nov
11

Drummer Paul Motian overleden.

Afgelopen Dinsdag 22 November 2011 overleed drummer Stephen Paul Motian. Voor mij persoonlijk was zijn werk met Bill Evans belangrijk want hij vernieuwde het spelen met brushes dat hij ontwikkelde van begeleiden naar illustreren en accentueren en soms zelfs stilte. Die mengeling was zeer inspirerend en vernieuwend. Op JazzCorner is een interview te beluisteren met Paul Motian, niet alleen over zijn werk als drummer maar ook als componist /arangeur. Luister naar een jazzklassieker van het Bill Evans Trio met Scott LaFaro op contrabas en Paul Motian op drums.

Last Tuesday November 22nd 2011 drummer Stephen Paul Motian deceased. For me personally his work with Bill Evans was important as he renewed playing with brushes which he developed from accompanying to illustrating and accentuating or even silence. That mix was very inspiring and new. On JazzCorner you can stream an interview with Paul Motian, not only about his works as a drummer but also as composer and arranger. Listen to a jazz classic by the Bill Evans Trio with Scott LaFaro on double bass and Paul Motian on drums.


0 Responses to “Drummer Paul Motian overleden.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: