01
dec
11

Julie London: Warm December

Julie London

December One so a new month and a new season coming up which gives me the chance to look for songs that fit either the month or the season. The month of December is unique in that sense because of Christmas and the unbelievable number of great compositions being written, which started with Irving Berlin’s “White Christmas”. As always I start with a song from the Julie London “Calendar Girl” album with “Warm December”. The song is written by Bob Russell whom most of you will know from The Hollies success ” He Ain’t Heavy, He’s My  Brother”.

De eerste van de maand December en een nieuw jaargetijde op komst en dat geeft me de kans weer op zoek te gaan naar nummers die bij beide passen. December is uniek in dat opzicht vanwege Kerstmis en de vele mooie composities die geschreven zijn en dat ooit begon met Irving Berlin’s “White Christmas”. Zoals altijd bij een nieuwe maand begin ik met een nummer van het album “Calendar Girl” van Julie London met “Warm December”. Dat is geschreven door Bob Russell die de meesten zullen  kennen van het The Hollies succes “He Ain’t Heavy, He’s My Brother.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: